Pagina's

vrijdag 21 oktober 2022

Fancy fold kerstkaartjes (doe eens wat anders met de advent-kaartjes)


 Hoi allemaal! 

Mijn eerste kerstkaartjes zijn een feit! Werd weer helemaal blij van al die mooie kleuren en plaatjes in de diverse kerstblokken van dit jaar. Maar ik ben niet zo van de adventkalenders, en dus blijven de vellen met daarop de kaartjes met de getallen bij mij vaak liggen. Ik heb mezelf uitgedaagd om deze kaartjes op een andere manier te gaan gebruiken, en deze fancy fold kaarten lenen zich supergoed voor het gebruik van de kaartjes. Zoals je ziet is de kaart zo gevouwen dat er vier vlakken ontstaan waar de kaartjes precies in passen. De kaartjes zijn al zo leuk van zichzelf dat je verder niet veel nodig hebt om de kaarten op te leuken. Ik gebruikte wat puffy stickers, speigelkarton en lint. Vind ze helemaal leuk geworden. Bij mij in de buurt wonen gezinnen met nog kleine (klein-)kinderen, en ik vind deze kaarten helemaal geschikt om bij hen door de bus te doen. Ze zijn eenvoudig te maken en hieronder heb ik een filmpje waarin ik je laat zien hoe je de kaarten vouwt. Eerst nog een paar foto's ;-) 




Zoals te zien is op de foto's gaat het om een speciaal gevouwen kaart: een fancy fold. Ik houd van kaarten met een twist, en de twist van deze kaart zit 'm in het hoekje. Het cardstock dat ik gebruikte is nogal dik, het is beter om iets minder dik cardstock te gebruiken zodat de kaart makkelijker vouwt. Nadat de kaarten klaar waen heb ik er een stapel boeken opgelegd om ze mooi plat te krijgen. Dat werkte ook ;-) 



De kaartjes met de getallen in de verschillende blokken zijn eigenlijk altijd van een bepaalde afmeting. Ze passen perfect op deze kaarten. Per kaart kun je 4 kaartjes gebruiken, maar voor de afwisseling sneed ik kaartjes van het designerpapier. Er gebeurt al heel veel op het kaartje, en door het gebruik van het designerpapier krijg je toch een beetje eenheid op de kaart. Een kaartje plak je op de binnenzijde van de kaart, zoals te zien is op de foto's hierboven. 

Op de foto's hieronder zie je een aantal details van de kaarten. De advent-kaartjes zijn al te schattig, en de kaart heeft verder niet veel nodig. Craft Sensations heeft ook veel verschillende soorten stickertjes in de collectie, ook als het gaat om kerst. Daarvan heb ik gebruik gemaakt. Het zijn platte stickertjes, maar ook van die leuke puffy stickers zoals het autootje hieronder. 




Het doet het altijd goed om ook iets van lint op de kaart te gebruiken, zodat er wat verschil in structuur op de kaart ontstaat. Overigens heb ik alle randen van de kaartjes geinkt. Het papier is van binnen wit, en zelf vind ik het mooier om die randen in een passende kleur te inkten en niet wit te laten. 



Van deze kaarten ga ik er zeker meer maken. Er is ook een leuk blok in zwart, wit en goud. Wat moderner, en ik ben benieuwd hoe de advent-kaartjes uit dit blok gaan staan op deze fancy fold kaart. Overigens heb ik nog een paar andere ideeen om deze leuke kaartjes te verwerken anders dan in een adventkalender. Nu nog de tijd vinden om alles uit te werken ;-) 



Ik hoop dat jullie mijn kaartjes leuk vinden en misschien ook wel gaan maken. Deel jouw creaties vooral met ons op onze Facebookgroep 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'. Hieronder vind je een filmpje waarin ik je uitleg hoe de kaarten gevouwen worden. Scrol nog even helemaal naar beneden voor de lijst met gebruikte producten. 

Creatieve groetjes, 
Sandra 


Patroon: 




Tutorial 




Gebuikte producten




















2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee…..heb nu ook zo’n een kaart gemaakt …..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leukerd. We hebben dit idee, vanmorgen gebruikt op de creaclub. Een groot succes 😃😃

    BeantwoordenVerwijderen