Pagina's

vrijdag 22 april 2022

Meow Meow mixed media

 


Hi allemaal,

Toen ik de stempelset van die grappige dieren zag moest ik denken aan mixed media... Dus lekker even aan de slag met vieze vingers... 
Mixed media wil zeggen dat je meerdere materialen en technieken door elkaar gebruikt. Ook gebruik ik niet vaak felle kleuren, maar nu wel. Hoort echt bij deze stempel... vind ik.

Als je goed kijkt zie de verschillende technieken, maar zal ze hieronder ook nog in mijn werkwijze vastleggen. Inkt heb ik gebruikt, kan ook met verf of andere materialen. Ook aan de slag met stencils en paste geweest. Doodle lijntjes en spetters mogen niet ontbreken... strass ook niet, kortom hele volle tafel voor 1 kaartje te maken... boel ontploft... maar lekker van genoten en dat telt!


Voor liefhebbers heb ik een werkwijze gemaakt, maar ga gewoon aan de slag met wat je in de kast hebt liggen, je kan op meerdere manieren een mooi resultaat behalen. Gewoon lekker kliederen en bezig zijn!

Liefs,


Werkwijze:

Ik begin met de mooie kattenstempel en de tekst te stempelen. Om de lijnen zo zwart mogelijk te hebben gebruik ik zwarte embossingpoeder. Ik gebruik aquarelpapier, maar dan de achterkant deze heeft minder relief.


Dan kleur ik de stempels in.


Als ik de stempels heb uitgeknipt, werk ik de lijntjes bij met een zwarte stift en en zwarte inkt voor een beetje donkere randen te creëren. 


De basiskaart maak ik van kraft en is 21x21cm doormidden gevouwen.


Voor de achtergrond gebruik ik aquarelpapier, maar dan met de reliëf kant. Formaat 10x20.5cm


Ik begin met 3 kleuren inkt, kan ook met andere materialen... gewoon een kleurrijk achtergrondje maken. Je hebt ook designpapier met mooie achtergronden die je hiervoor kant gebruiken. Links onder en rechts boven breng ik met een stencil en paste reliëf aan.


De andere 2 hoeken krijgen met grijze inkt een patroontje met een stencil.


Begint er al leuk uit te zien...


Ik ga met de inkt dezelfde kleur ook op het reliëf aanbrengen en maak het geheel nog wat feller.


Met zwarte waterverf breng ik nog extra spetters aan, die brede kwasten zijn daar heel fijn voor...


De randen bewerk ik met zwarte inkt, door het papier te ruwen neem het nog meer op. Een doodle lijntje op 0.5cm van de rand geeft ook een leuk effect. De stempel wil ik er echt uit laten springen dus gebruik ik een zwarte doillie. Ook wil het roze en geel uit de pet en tekst terug laten komen, dat doe ik met een stukje touw erom te strikken.


De stempel breng ik met 3d tape aan.


De tekst "meow" mat ik op zwart kraft, sprint het er meer uit.


Ik doodle nog rondom de tekst en plaats er strass bij en dan is dit het eindresultaat.


Gebruikte materialen Art & Craft Sensations

Markers


Zwarte stift


Aquarel papier


Waterverf


Spatel en kwast


Strass


Stempelset


Stencils


Kraft


2 opmerkingen: