Pagina's

maandag 28 februari 2022

'See through' geboorte kaartjes (nieuwe stempels)Hoi allemaal! 

Er is een kindje geboren bij ons in de buurt, een meisje! Natuurlijk hoort daar een leuke kaart bij om haar van harte welkom te heten. Ik besloot om dit keer een doorzichtige kaart te maken waarbij ik gebruik heb gemaakt van een transparant dat ik vroeger gebruikte in combinatie met een overhead projector tijdens de lessen. Inmiddels gaat alles digitaal, is de overhead projector verdwenen en dus zijn transparante sheets zo goed als overbodig in het onderwijs. En dus heb ik ze gepromoveerd naar mijn knutselvoorraad ;-). In knutseltermen worden dit transparante materiaal ook wel 'mica' genoemd, en in het engels heet het 'acetate'. Wat voor woord je er ook aan geeft, je kunt er leuk mee knutselen. Ik maakte meteen twee kaarten, een meisjesvariant en een jongensvariant. Ik koos voor een standaard kaart formaat, die naar boven toe opent. Vervolgens heb ik de voorkant van de kaart afgesneden op die manier, dat ik bovenaan een strook van ongeveer 4 cm breed overhield. Die strook heb ik bekleed met superleuk desingpapier uit een A4 blok. Net nieuw en superleuk! Het stukje transparant is gewoon 10,5 bij 14,5 cm groot, dat ik achter de strook van de kaart heb geplakt. Omdat je de lijm natuurlijk kunt zien heb ik ook aan de achterzijde van de strook met designpapier bekleed. 


De stempelafdrukjes kleurde ik met kleurpotloden. Uiteindelijk is dat mijn favoriete medium op stempeltjes te kleuren. Naast knutselen mag ik ook graag tekenen en schilderen, vooral met aquarel. Maar op de een of andere manier heeft het aquarellen niet mijn voorkeur bij kaarten maken. Gelukkig heeft CS al diverse keren nieuwe kleurpotloden uitgebracht, en volgens mij ligt er in de winkels weer een nieuwe uitgave van de kleurpotloden. Mocht je ze nog niet hebben, ik vind het een aanrader. 


Op zowel de voorzijde als de achterzijde van transparant bracht ik een stuk wit cardstock aan van ongeveer 9x7 cm. Daarop kon ik vervolgens mijn paneeltje met de stempelafdrukjes aanbrengen. Daarvoor gebruikte ik een tweetal vierkante stansen, een net wat groter dan de ander. Het kleine, witte stukje cardstock heb ik bewerkt met een stencil (roze kaart) of met een stempeltje (blauwe kaart). Een strookje washitape in zwart en wit breekt het roze/blauw en wit. 


Om de kaart verder op te leuken heb ik gebruik gemaakt van strass steentjes en pareltjes. Ook bracht ik een stukje bakerestwine aan, in zwart en wit. Ik werk graag met twee kleuren en een contrastkleur. In dit geval is de contrastkleur zwart. Dat hoeft niet natuurlijk, maar ik vind dat de kaarten daardoor net wat meer 'uitdrukking' krijgen. Het past ook bij het zwart van de stempelafdrukjes. 


Hoe schattig is dit beertje met zijn hart in zijn pootjes/handjes? Vind 'm helemaal te leuk voor een geboortekaartje of een kinderkaartje, toch? 


Ik heb nog een heel oud stempelsetje van CS, dat twee stempeltjes bevat met 'it's a girl' en 'it's a boy'. Die stempeltjes gebruik ik steeds weer. Voor de jongenskaart kon ik het te schattige poezebeestje in haar mok niet gebruiken vond ik. Het poezebeestje heeft een lief strikje tussen haar oortjes, maar dat zag ik pas toen ik de jongenskaart wilde maken. Dus gebruikte ik voor de jongenskaart het schattige beertje dat een hartje vasthoudt. 
 

Ik hoop dat jullie mijn kaartjes leuk vinden, en dat je ook eens gebruik maakt van een transparant of een stukje plastic van een verpakking bijvoorbeeld. Je kunt er natuurlijk ook te leuke schudkaartjes mee maken. Het geeft je kaart net een beetje extra, vind ik. Mocht je ook met mica werken en/of met de nieuwe stempeltjes van CS, deel jouw projecten dan vooral in onze groep 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'. Ben benieuwd wat jullie ermee doen! 

Creatieve groetjes,Gebruikte materialen:
1 opmerking: