Pagina's

woensdag 5 oktober 2022

"Let's get cosy"

 


Hallo allemaal,
Vandaag heb ik een kaartje voor jullie dat al een paar keer op de facebook pagina verschenen is en waar blijkbaar nog geen beschrijving van was.
Het is een eenvoudig maar super leuk kaartje wat je door de pocket ook als een cadeau kaart, met inhoud, weg kan geven. 
Ik heb er een korte foto uitleg bij gemaakt waarin je kan zien hoe ik deze kaart gemaakt heb. Veel plezier ermee!Voor de basis (van deze kaart) heb je nodig een stuk cardstock van 25 cm breed en 14 cm hoog, deze wordt gerild op de lange kant op 7.5  en 15 cm.


vervolgens heb je voor de basis ook nog 2 strookje van 7 cm breed en 2 cm hoog en een pocket van 5 cm breed en 14 cm hoog nodig. Voor de opleg kaartjes  heb je een 'mat' laag nodig van 6.5 cm breed en 9 cm hoog en een plaatje of stukje designpapier van 6.1 cm breed en 8.6 cm hoog.
Op de foto hierboven is te zien hoe ik aan de linkerkant van de basis, op 2 cm van onderaf gemeten en 4.5 cm vanaf de linkerkant, een strookje van 2 cm hoog heb weggesneden. Ik heb dit eerst tot aan de eerste ril vouw getekend met potlood, daarna dat deel dubbel gevouwen en toen het geheel uitgesneden zoals weer op de foto hieronder te zien is.


Voor de rechterflap heb ik er nog een pocket bij verzonnen waarachter je een groet op een label of een cadeau kaartje kan steken. De basis van de pocket heb ik aan 3 kanten vastgeplakt met 3mm dubbelzijdig tape. Een tip: plak eerst je designpapier op vóór je je pocket vastplakt!Als je de basiskaart helemaal klaar hebt kan je de twee strookjes van 7 bij 2 cm aan de binnen- en buitenkant van de uitgesneden opening, aan de linkerkant,  tegen elkaar aanplakken. Let hierbij wel op dat deze strook, als je de kaart dicht gevouwen hebt, níét voorbij je basis komt!!
Als laatste wordt dan op de voorkant nog de mat laag met het plaatje o.i.d. opgeplakt.


Ik hoop dat ik jullie hiermee een stukje op weg geholpen heb om er zelf ook mee aan de slag te gaan.
Creatieve groetjes, Sonja


Dit zijn foto's van de materialen die ik o.a. gebruikt heb...6 opmerkingen: