Pagina's

maandag 10 oktober 2022

Bedankt!

Soms wil je iemand extra bedanken voor iets met een mooie, speciaal voor diegene, zelfgemaakte kaart. Wil je deze kaart ook maken? Lees dan snel verder.

Voor deze kaart heb je nodig: 
- 1 vel wit cardstock
- stukje donkerrood cardstock
- 3 velletjes designpapier
- ronde stansen in verschillende maten of een cirkelsnijder
- zwarte stempelinkt (en optioneel donkerrode stempelinkt)
- kant en klare plaatjes
- basismaterialen: (snij)liniaal, mes, potlood, gum, tissue tape, lijm en 3D tape

Werkwijze:

stap 1: Snij voor de basiskaart uit wit cardstock een stuk van 10 cm x 27 cm en vouw dit dubbel. Trek langs de 3 open kanten op 3 cm een lijntje en snij het binnenste deel eruit. Gum de overige lijntjes weg.



stap 2: Snij uit 2 soorten designpapier 3 strookjes; 2 strookjes van 2,6 cm x 7,1 cm 
en 1 strookje van 2,6 cm x 13,1 cm


stap 3: Inkt alle randjes, ook die van de basiskaart, met de donkerrode stempelinkt. Dit is niet noodzakelijk, maar het maakt de kaart net even iets zachter. Plak vervolgens alle strookjes volgens onderstaande foto op de basiskaart.


stap 4: Stans of snij uit wit cardstock een cirkel van ongeveer 9 cm doorsnede. Stans of snij uit het derde velletje designpapier en uit het donkerrode cardstock een cirkel van ongeveer 8,5 cm doorsnede. Stans of snij daarna uit de donkerrode cirkel nog een cirkel van 7 à 7,5 cm. Voor de donkerrode cirkel heb ik een wat sierlijke stans gebruikt, maar een strakke rand kan ook heel goed.
Inkt alle randen en plak deze cirkels op elkaar.



stap 5: Leg de cirkel zo op de basiskaart dat de onderkant en de zijkanten op de basiskaart vallen (zie onderstaande foto) en plak hem vast met verwijderbare tape of gebruik washi tape.


stap 6: Draai het geheel om en trek met potlood lijntjes langs de basiskaart op de cirkel.


stap 7: Als je de basiskaart los maakt, ziet dat er uit zoals op de foto hieronder. Doe nu wat lijm op de afgetekende stukjes op de cirkel en plaats de basiskaart weer terug. Draai de kaart nu naar de voorkant en verwijder de stukjes tape.


stap 8: Inkt ook de randjes van de kant en klare plaatjes en plak ze me 3D tape op de cirkel.


stap 9: Stans of snij een labeltje uit, stempel er 'bedankt' op en inkt de randjes. Plak het midden onder de cirkel op de basiskaart. Plak links 3 witte plakpareltjes.


Aan de binnenkant heb ik nog een toepasselijke, persoonlijke tekst geplaatst.


Het eindresultaat:


Ga je deze kaart ook maken? Veel plezier ermee en laat hem dan zien op onze fb pagina Creatief met Craft Sensations & Art Sensations.

Creatieve groetjes van



Voor deze kaart heb ik de volgende materialen van Craft Sensations gebruikt:













2 opmerkingen: