Pagina's

vrijdag 21 oktober 2022

Snippit Roll

 

Hi all,
 
In mijn vakantie had ik mijn Facebookpagina gevraagd naar ideeën en suggesties voor een leuk blog... kwamen wel leuke reacties (deze houd ik echt in mijn achterhoofd), maar wilde iets anders, iets nieuws... wist het zelf niet. Dus wat doe je dan... Google, YouTube, Pinterest enzovoort... kom ik ineens een snippet roll tegen, nog nooit van gehoord... zag er leuk uit! Meeste filmpjes waren wel met stofjes, maar kan ook met papier en een extra uitdaging... ik en een naaimachine... de rol was zo gemaakt, maar de steekjes... vreselijk🙊. Maar de volhouder wint, nou blijkt dat ik het verkeerde garen had, dus nu kan ik het wel, zonder dat de draad steeds breekt... maar voor deze rol te laat. 

Niet voor iedereen is het nieuw, maar voor mij wel... Mijn eerste Snippet roll, moet zeggen dat ik het best wel erg leuk vind om te doen, het is eigenlijk een soort collage op een rol. Ik heb er een filmpje van gemaakt, dus kijk maar even.

Leuk toch, gewoon lekker verzamelen en dan plakken. Ook ideaal als je veel restpapier hebt, ik gooi het al een tijdje weg omdat het echt teveel werd. Daarom heb ik voor deze Snippet roll papier uit het blok "Nature Vintage" aangevuld met muziekpapier, papier uit een oud boek, washi-tape, kantjes enz. Verschillende knoopjes zijn ook leuk om te gebruiken.

Het is leuk te gebruiken in je (junk) journal, scheur er gewoon een stukje vanaf en je hebt je pagina gevuld. Net als een junk journal is het eigenlijk gewoon dingen verzamelen en beginnen, niks is fout, gewoon doen. Ik heb het vrij rustig gehouden... maar denk ook eens aan veiligheids speldjes, kaartjes van kleding, doillies, stansjes, strikjes, stickers, bedeltjes. Ik heb Naaisteekjes gebruikt, maar hoef natuurlijk niet, ooh en je kan er eventueel ook nog gedeeltes van embossen. Echt alles kan, ga gewoon aan de slag.


Ik heb voor de basis craft tape gebruikt, maar ook hiervoor kan je alles gebruiken. printpapier aan elkaar lijmen, kassarollen en ik denk dat ductape ook goed gaat werken.


Hieronder zal ik mijn werkwijze laten zien en de gebruikte materialen van Craft Sensations.

Als je nou bent geïnspireerd door dit blog en je gaat aan de slag met een Snippet roll, laat dit dan ook zien op onze facebookgroep!

Veel plezier en geniet ervan!

Liefs,


Werkwijze:

Verzamel en scheur je papier, afbeeldingen, kantjes enzo. Ik scheur nog niet te klein, kan altijd nog,


Kies een ondergrond... ik vind craft tape fijn, maar is mijn eerste, dus nog geen vergelijkingsmateriaal. Wil het ook nog een keer met ductape gaan proberen, mocht je dit niet hebben... neem dan stroken printpapier en lijm deze aan elkaar. Mijn rol is ongeveer 1,5 meter.


Ik heb alle stukjes papier gescheurd en bewerkt met inkt, en de rol ligt klaar met de plaklaag naar boven.


Dan leg/plak ik de stukjes door elkaar op de ondergrond.


Wil zo min mogelijk ondergrond zien, dus lekker plakken.. met papier en stof/kant.


Omdat mijn ondergrond plakt moest ik iets verzinnen... ging eigenlijk glitters pakken, maar kwam flakes tegen, dus deze gaan op de stukjes waar geen papier zit.


Wilde nog wat tekst erbij, dus washitape gezocht... plakken maar.


Nu kan ik met de naai machine aan de slag... na veel frustraties verder is dit het geworden... nu de knoopjes eraan zetten, of allemaal andere leuke dingen. Dus eerst de steekjes voordat je harde materialen gaat aanbrengen anders kan je niet meer onder de naaimachine.


 Hier zie je het eindresultaat..


Het geheel voorzichtig oprollen en dan een lint erom heen strikken.

Gebruikte materialen Craft Sensations:




8 opmerkingen:

  1. Wat is een snippet roll?????

    groet, Bep

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een soort collage op een rol

      Verwijderen
    2. Vrijdag stond alleen de eerste foto er maar, geen uitleg niks...
      Was vast iets mis ofzo. Vandaar mijn vraag.
      Zo met de uitleg erbij is het duidelijk. Leuk. Ook leuk om de naaimachine weer ens te gebruiken met papier. Groet, Bep

      Verwijderen
    3. Ja was iets mis gegaan 🙈

      Verwijderen
  2. Ik vind het geweldig!! Ben vaker met de naaimachine aan de slag geweest maar dan niet met zoveel laagjes..dus idd frustrerend als de draad breekt...Bedankt voor het delen, misschien eens toepassen op een journal..
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een leuk idee en je gebruik er gewoon je naaimachine voor of heb je er 1 speciaal voor je papier

    BeantwoordenVerwijderen