Pagina's

woensdag 26 oktober 2022

"You are beautiful"


Hallo allemaal,

Ik ben helemaal weg van het grote 30 - 30 cm blok "Into the forest I go".... wat een prachtig papier en mooie plaatjes staan hierin! Bijna te mooi om de schaar in te zetten 😉... maar ik heb dit toch maar wel gedaan en deze twee kaartjes ermee gemaakt. Dit model heb ik op verschillende media gezien en in vele varianten, maar meestal zijn ze groter. Omdat ik van een eenvoudige kaart (die ook in een gewone envelop past) hou, heb ik de maten daar ook op aangepast.


Op de beide kaarten heb ik wat blaadjes, eikeltjes en pompoenen verhoogd opgeplakt, nadat ik deze uit het designpapier had geknipt. Bij de kaart hieronder heb ik ook de randen  met een distresser bewerkt en het daarna nog beïnkt.



Op de foto hierboven zie je hoe de kaarten gevouwen kunnen worden om ze in de envelop te doen.


De maat van het cardstock (voor de basis die ik gekozen heb) is 20 cm breed en 15 cm hoog. Ik heb deze op de lange kant gerild op 5 en 15 cm van boven naar beneden en op 10 cm aan de boven- en onderkant over 2.5 cm. (zie de foto hierboven)
Verder heb ik nog 2 rillijnen getrokken op 7 en 13 cm maar let op... deze beginnen pas op 2.5 cm van de boven- en onderkant af!  Een snijlijn heb ik gesneden tussen de 5 en 15 cm rillijnen op 2.5 cm vanaf de boven- en onderkant en dan van links naar rechts. Dit zijn de doorgetrokken strepen op de foto hierboven.


Als alles is goed gegaan ziet je basis er zoals de foto hierboven uit.
Het designpapier en de eventuele "mat" laag heb ik steeds 4 mm kleiner gesneden dan de basis. Velen maken deze 0.5 cm kleiner wat natuurlijk ook heel goed kan, maar ik heb voor 4 mm gekozen omdat de kaart ook wat kleiner is.


Zo ziet de kaart er met alleen een mat laag uit....


....en zo met een mat laag en designpapier.


Ik hoop jullie met dit kaartmodel weer wat inspiratie te hebben gegeven. Als jullie er ook mee aan de slag gaan, deel je resultaat dan met ons in onze facebook groep! Wij stellen dit erg op prijs omdat ook jullie kaarten een inspiratie voor ons allemaal zijn!! groetjes Sonja


De volgende producten van CS heb ik gebruikt:










 

4 opmerkingen:

  1. Wauw wat een mooie kaart. Ga ik zeker proberen na te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sandy Peeters, dank je wel voor je compliment!
      Veel plezier met het maken van deze kaart.
      Deel je het dan ook met ons in de facebook groep van CS,
      dat waarderen we enorm!
      Groetjes, Sonja

      Verwijderen