Pagina's

woensdag 11 november 2020

"Muzikale" wens.

 

 Hallo allemaal,

Vandaag mag ik jullie deze platenhoezen en singletjes laten zien. Een hele tijd geleden was ik op you tube en pinterest aan het neuzen om weer wat inspiratie voor de donkere wintermaanden op te doen en toen kwam ik dit leuke project op you tube tegen. (bron: Brigitte Schwetz) Ik heb dat eens goed bekeken en het leek me heel leuk om het te maken en dan ook met jullie te delen. Omdat we richting de feestdagen gaan heb ik een kersthoes en een hoesje voor elke gelegenheid gemaakt als voorbeelden.  De kersthoes heb ik wat versierd met kraaltjes, een label en besjes. De singletjes zijn gemaakt van zwart cardstock die ik bewerkt heb met een passer om de "groeven" aan te geven. Tussen deze groeven in kan je eventueel een groet of boodschap voor de ontvanger schrijven met een witte stift, marker of potlood. Hieronder laat ik een paar foto's zien en daarna volgt een tutorial hoe ik één en ander gemaakt heb. Veel plezier met kijken.Hieronder volgen dan de foto's met uitleg:
Ik heb gekozen voor een stuk cardstock van 30 - 30 cm. Hier kan je 2 platenhoezen uithalen. Je kan ook kiezen om het gelijk uit designpapier te snijden!
(Wil je maar 1 platen hoes maken, dan heb je cardstock of designpapier van 30 - 15,5 cm nodig.) Aan één zijde van het cardstock heb ik op 14,5 en 29 cm een rillijn getrokken, mijn blad een kwartslag gedraaid en op die zijde een rillijn op 14,5 en 15,5 cm getrokken. (Zoals op de foto hieronder met rood potlood is aan gegeven)


Vervolgens heb ik met zwart potlood horizontaal een markering aangegeven waar ik het papier gesneden (geknipt) heb. Dit is op de foto hieronder te zien. (de gearceerde stukjes ook wegknippen.)


Als het goed gegaan is ziet het er dan zoals op de foto hieronder uit.


Vervolgens heb ik alles goed gerild en gevouwen en de tape op de plakranden geplakt zoals op de foto hieronder te zien is en daarna het geheel dicht geplakt.


Op de foto hieronder zie je dat ik een kruis getekend heb met een dun potlood lijntje. Dit heb ik gedaan om het midden van de hoes te kunnen bepalen.


Vervolgens heb ik met een cirkelsnijder een cirkel van 7,5 cm doorsnee uitgesneden. Dit heb ik door beide zijden tegelijk gedaan zodat je geen verschil tussen de voor en achterkant hebt!


Vervolgens heb ik de potlood lijnen weer uit gegumd. Wanneer je de hoes gelijk uit designpapier maakt, bewaar de cirkels die uit je hoes komen dan goed want die kan je weer gebruiken voor je singletje!Aangezien ik mijn hoes uit wit cardstock gesneden heb, heb ik nu 2 stukjes designpapier nodig voor de voor- en achterkant van mijn hoes. Deze hebben een afmeting van 14 - 14 cm.


Vervolgens heb ik eerst aan één kant het designpapier even vast gezet met verwijderbare tape, (heb je dit niet, dan kan je het ook even met een paar paperclips vastzetten, als het maar niet kan verschuiven!) en het geheel omgedraaid om daarna met potlood langs de rand van de cirkel een lijn te zetten. Zie de foto hierboven!


Dit heb ik met allebei de stukjes designpapier gedaan. Vervolgens haalde ik de hoes weer even van het designpapier af en tekende met potlood een kruis door de cirkel om zo weer het midden te bepalen, en met behulp van de cirkelsnijder de cirkel weg te snijden. Vervolgens heb ik het designpapier langs de randen beïnkt en op de voor en achterkant van de hoes geplakt.
Op de foto hieronder zie je dat het DSP aansluit aan de rand van de cirkel van de hoes.


Voor de "kersthoes" heb ik het designpapier ook weer net zo afgetekend als bij de bovenstaande foto's maar nu heb ik een halve cm buiten de cirkel streepjes gezet om daar mijn cirkel uit te snijden, zodat ik een klein 'matrandje' overhoud.


Op de foto hieronder zijn de matranden aan de buitenkant en om de cirkel te zien. Ook is goed te zien dat ik alles een beetje ruw gemaakt heb en de randen beïnkt.


Voor het singletje heb ik zwart cardstok genomen (dit moet wel een beetje stevig cardstock zijn) Hier heb ik een cirkel van 13.5 cm doorsnee uit gesneden. Van de cirkel die uit het designpapier van de kersthoes kwam heb ik een cirkel van 6.5 cm doorsnee gesneden. Voor het andere singletje heb ik ander design papier gepakt en daar ook 2 cirkels van 6.5 cm gesneden


Met een passer heb ik vervolgens allemaal groeven getekend. Om aan de voor en achterkant van de single de labels een beetje gelijk opgeplakt te krijgen heb ik van alle drie de onderdelen het midden opgezocht (het gaatje van de cirkelsnijder) en daar een gaatje in geponst. Heb je geen pons, neem dan eerst een grote prik/rilpen en maak het gaatje hier wat groter mee. Hierna kan je de delen goed op elkaar plakken. Ik heb, voor ik de labels opplakte deze ook weer geruwd en beïnkt.


Uiteindelijk is dit dus mijn kersthoes met single geworden, aan één kant een labeltje net als de hoes en op de andere kant met een leuke stempel. Verder wat kralen, en versiersels.


Ik vond het fijn om met deze tutorial aan de gang te gaan en deze voorbeelden te maken. Ik weet zeker dat dit voor mij niet de laatsten zijn en er nog velen zullen volgen. Heeft het jullie ook geïnspireerd om er mee aan de slag te gaan, deel dan je resultaat met ons in onze facebook groep van Craft sensations! Hieronder volgen nog wat product foto's van het materiaal dat ik o.a. gebruikt heb voor deze tutorial. Creatieve groetjes en graag tot een volgende keer,  Sonja.


4 opmerkingen: