Pagina's

maandag 30 november 2020

Kerst Sketch Challenge (cadeauverpakking)


Hoi allemaal! 

Vandaag heb ik er voor gekozen jullie mee te nemen in mijn versie van de december challenge. Mijn DT-team maatje Patricia Claassen heeft een superleuk 3D model ontworpen als uitsmijter van 2020. In het doosje passen vier theelichtjes. Ik had nog gouden theelichtjes en dus stemde ik mijn projectje daar op af. Voor mij is kerst echt rood, groen en goud, of zilver. 


Het doosje is helemaal niet moeilijk om te maken. Onderaan deze blogpost vind je het patroon van het doosje en de boompjes. Maar je kunt het patroon ook downloaden van onze Facebook-pagina 'Craft Sensations' of van onze groep 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'.  Het patroon moet wel op A4-formaat uitgeprint worden, dat is het juiste formaat. Dan is het een kwestie van uitknippen en dat gebruik je als patroon op het papier van jouw keuze. 


Op de foto hierboven is goed te zien dat ik de boompjes 2x heb uitgeknipt. Ik wilde een wat meer 3D effect geven aan de boompjes en dus knipte ik de boompjes in vier delen. Het zijn net een soort van rokjes. Die heb ik op aangebracht met 3D foampads aan de onderkant. De randen heb ik natuurlijk flink met bruine inkt aangezet. Ook om meer diepte te creëren, maar ook om de witte randen weg te werken. 


Mocht je je afvragen wat je toch ziet aan het blogbericht...ik heb de foto's per ongeluk in het verkeerde formaat gemaakt. Maar het is de afgelopen dagen zo donker geweest dat ik geen kans heb gezien om nieuwe foto's te maken. Het zijn echt 'de donkere dagen voor kerst'. 

Op de foto hieronder kun je net iets beter in het doosje kijken. Het doosje heeft een klein venstertje, zodat je een inkijkje in het doosje hebt. Ik heb het inkijkje voorzien van een stukje mica of transparant plastic. 


Het doosje heb ik verder opgeleukt met twee sneeuwpopjes die ik eerst gestempeld, gekleurd en daarna uitgeknipt heb. Met een klein stukje cardstock als steuntje aan de achterkant heb ik ze op het doosje aangebracht. Tussen het sneeuwpopje met het rode sjaaltje en die met het groene sjaaltje heb ik 3D foampads gebruikt. 

Verder gebruikte ik rik-rak lint langs het doosje, een beetje bakerstwine, kerstbelletjes, een tag uit een van de kerstblokken, houten figuurtjes en natuurlijk strass-steentjes. Uitgestanste figuurtjes uit spiegelkarton geven de boompjes net iets extra's.


Het is een superleuk project om te maken. Ik had niet gedacht dat ik zo'n plezier zou hebben aan het optuigen van een papieren kerstboom, maar dat was zeker het geval ;-)

 Doe mee met onze challenge en deel jouw versie van deze leuke cadeau-verpakking bij ons in de groep: Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'. Veel plezier met maken!!

Creatieve groetjes,
Sandra 
Hieronder vind je het patroon en de gebruikte producten: Gebruikte producten: 1 opmerking:

  1. Wat een prachtig werkstuk.
    Echt prachtig om kado te geven of te krijgen.

    Grietje

    BeantwoordenVerwijderen