Pagina's

zaterdag 7 november 2020

enveloppen kaart met label

 

Goede morgen,

sommige van jullie herkennen deze kaart vast, ik heb deze als voorbeeld gemaakt voor de lopende challenge van deze maand op onze facebook groep. 

Zo zag mijn kaart er uit:

Maar dit is niet alleen een kaart, deze heeft ook 2 pockets een grote voor de label en een kleintje achterop waar je kleine labels in kunt doen of iets anders.Voor deze kaart heb ik simpel een enveloppe als basis gebruikt, ik heb een "standaard" enveloppe gebruikt.

Hieronder zie je hoe ik dit heb gedaan: 


Mijn envelop is 11,5 breed daarom snij ik hem ook af op 11,5 hoog zodat je een vierkante pocket krijgt. Je kunt dit met iedere maat doen de maat van je kleine pocket is dan misschien wat breder of smaller maar dat maakt niets uit.


het strookje dat je eraf haalt is de kleine pocket deze plak je onder aan weer stevig vast met tape en zo heb je, je kleine pocket.

De basis heb ik beplakt met design papier een 0,5 cm kleiner als de envelop en de kleine pocket. Voor de grote tag heb ik cardstock gesneden van 14,5 cm x 10,5 cm en daar hoekjes af gesneden zodat je een tag hebt en er tot slot een gaatje in gemaakt.


Ik heb lintjes door het gaatje gehaald en er een stempel afdrukje van de sleutel aan gehangen, als embellishment. Als je goed kijkt kun je zien dat ik sommige delen heel licht heb bewerkt met metallic water verf voor net wat schaduw / kleur.


Tot slot heb ik nog wat sequins hier en daar geplakt voor de versiering, op het kaartje van de kleine pocket heb in nog wat lijntjes gezet met een fine-liner anders is het zo "wit" en aan de achterkant van de grote label zit nog een tekst sticker.

Nou ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren, als je hem na maken dan zie ik hem graag terug op facebook.


                                                                Wat heb ik gebruikt:
5 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan. Wel een vraag: de strook van de enveloppe kun je toch ook gewoon omvouwen ipv afknippen? Of begrijp ik dan iets niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, dat zou evt ook kunnen natuurlijk, ik vindt dit mooi strak, je hebt meteen je pocket nadat envelop op maat is gesneden ;)

   (het is ook niet eens in me opgekomen, mischien een tip voor de andere freubelaars)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee. Ik ga het vanmiddaag direct in mijn "patronen boekje" overnemen 🤗
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen