Pagina's

maandag 19 juli 2021

Uitklapkaart


Soms kun je of wil je niet alles op de buitenkant van een kaart kwijt. Maak dan een uitklapkaart. Hoe? Dat zal ik je hieronder laten zien. Eerst nog een paar foto's.
Dit is het papier dat je voor deze kaart nodig hebt: 1 A4 vel craftkarton, 1 A4 vel crème cardstock en 2 velletjes designpapier van 15 cm x 15 cm.


Verder heb je nodig:
- stempels en stempelinkt
- een embossingfolder
- lint en touw
- een (snij-)liniaal, tissue tape en/of lijm, potlood en een gaatjestang

Neem voor de basiskaart een A4 vel craftkarton en snij dit in de lengte af op 14 cm. Je gebruikt de hele lengte van het vel. Ril en vouw op 6 cm, 15,5 cm en 24,5 cm.


Leg de basiskaart zo voor je als op de foto hierboven. Snij 2 stroken uit designpapier: 1 van 5,6 cm x 13,6 cm en 1 van 4,8 cm x 13,6 cm. Plak de breedste strook op het meest linkse deel van de kaart. Vouw dan het meest rechtse deel naar binnen en plak daar de smalste strook op.


Vouw het rechtse deel terug en draai de kaart om. Snij weer 2 stroken uit (nu ander) designpapier: 1 van 5,6 cm x 13,6 cm en 1 van 8,6 cm x 13,6 cm. Plak ze op de delen van de basiskaart waar een kruis op staat. Draai de kaart daarna weer om.Snij uit een crème kleurig A4 vel carstock een stuk van 8,5 cm bij 22 cm. Ril en vouw dit op 13,6 cm. Maak aan de korte kant van het langste deel op 2 cm vanuit het midden 2 gaatjes.


Bestempel boven en onder de vouw naar eigen inzicht.


Leg het restant crème cardstock tussen een embossingfolder en embos het.


Plak het geëmboste stuk cardstock op de onbestempelde zijde op het korte deel tegen de vouw en snij het op maat.Plak een klein stukje tissue tape (of een klein beetje lijm) bovenaan op het lange, onbestempelde deel van het cardstock en plak dit op de basiskaart. Maak de gaatjes nu ook in de basiskaart.


Vouw het rechtse deel weer naar binnen en plak het aan de boven- en onderkant vast. Laat de zijkant open, zodat je er nog een kaartje of giftcard in kan schuiven.


Rijg een stuk lint door de gaatjes en maak er een strik in.


Vouw nu eerst het korte (rechter) deel naar binnen en vouw dan het brede (linker) deel er overheen. Draai er een stukje touw omheen om de kaart dicht te maken.


Nu is de kaart klaar. Hieronder zie je het eindresultaat.Veel plezier met het maken van deze kaart.

Creatieve groetjes vanVoor deze uitklapkaart heb ik de volgende materialen van Craft Sensations gebruikt:
 
 

2 opmerkingen: