Pagina's

maandag 12 december 2022

'Lichtpunt(je)'


Dit is mijn allerlaatste blog voor Craft Sensations. Het is een simpel blog geworden, maar wel één met een 'lichtpunt(je)'...


Dit 'lichtpunt(je)' is gemaakt van een kwart cirkel met een straal van 15 cm. Denk eraan dat je er nog een plakstrook van ongeveer 1 cm breed aan tekent.


Als je een smallere punt wilt, heb je minder dan een kwart cirkel nodig en als je een bredere punt wilt, heb je meer dan een kwart cirkel nodig. Dat geldt ook voor de hoogte; hoe hoger, hoe langer de straal van de cirkel en hoe lager, hoe korter de straal van de cirkel.

Met stansen heb ik willekeurig over het gehele vlak in verschillende maten sterretjes uitgestanst. Dit kunnen natuurlijk ook andere figuurtjes zijn of gebruik gewoon een spijker of schroef om gaatjes mee te maken. Werk in alle gevallen vanaf de goede kant van het papier en houd rekening met de overlap van de plakstrook.


Maak een punt van de kwart cirkel en plak de plakstrook vast. Het makkelijkste is om de punt eerst hier en daar vast te zetten met verwijderbare tape en er dan stukje voor stukje wat lijm tussen aan te brengen en vast te plakken. Ik heb hierbij van boven naar beneden gewerkt, zodat ik zeker wist dat er een mooi puntje ontstond.


Meet nu de doorsnede van de onderkant van de 'lichtpunt' en teken een cirkel met een doorsnede die een halve centimeter kleiner is. In dit geval was de doorsnede van de onderkant 7,2 cm. Ik heb dus een cirkel getekend met een doorsnede van 6,7 cm. Teken om die cirkel nog een cirkel, maar dan rondom een halve centimeter groter. De buitenste cirkel heeft dan doorsnede van 7,7 cm. Knip deze cirkel uit en knip rondom allemaal driehoekjes uit die halve centimeter. Snij in het midden van de cirkel een X van ongeveer 1 cm. Vouw de driehoekjes om, doe er wat lijm op en druk de cirkel aan de onderkant in de 'lichtpunt'.


Neem nu een waxinelichtje op batterijen en beplak die rondom met goudkleurig washitape.


Druk de 'lichtpunt' nu voorzichtig over het vlammetje van het waxinelichtje en zet het lichtje aan.
Zie hier het eindresultaat:


 Ik hoop nog wat 'lichtpunten' te zien op de fb pagina van Craft Sensations. Voor nu wil ik iedereen bedanken voor de enthousiaste reacties op mijn blogs. Ik blijf natuurlijk creatief bezig en voor wie dat wil, je kunt mij o.a. volgen op mijn facebook pagina Zelluf Doen -Anita Klein- en mijn instagramaccount zellufdoen.anitaklein. Ik wens iedereen heel veel gezondheid, liefde en geluk toe en natuurlijk heel veel inspiratie en creativiteit!

Veel liefs,

Voor dit 'lichtpunt(je)' heb ik de volgende materialen van Craft Sensations gebruikt:






 

4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor deze laatste leuke bijdrage.....

    groet, Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga jullie echt heel erg missen!!!!
    Bedankt voor steeds weer de leuke inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen