Pagina's

woensdag 16 november 2022

"Party Time"


Goedemorgen allemaal,
Voor vandaag heb ik twee kaarten gemaakt, één als afscheid van de herfst en één ter voorbereiding op de feestmaand die alweer bijna voor de deur staat. 
Ik vind dit een leuk kaart model dat voor vele doeleinden geschikt is en heb deze basis op verschillende media teruggevonden.
De basis van deze kaart heb ik uit een "A4tje" gemaakt.
Onder mijn voorbeeldkaarten heb ik een korte beschrijving met foto's geplaatst zodat jullie het ook kunnen maken. Veel plezier ermee!





Hieronder volgt dan een korte omschrijving:
De maten van de kaart zijn 26,5 cm hoog en 21 cm breed.
Deze basis wordt in de lengte in het midden gerild (korte kant 10.5cm) of gewoon gevouwen. Aan de lange kant komt er een rillijn op 12.5 cm Let op...van rechts naar links gemeten!!


Zoals op de foto boven te zien is wordt er 1 deel (links onder) weg gesneden/ geknipt. het rechter deel (onder) wordt aan de lange kant gerild op 2 - 4 - 9 en 14 cm. Op de foto wordt ook aan gegeven hoe je deze rillijnen moet vouwen. Als het goed gegaan is ziet het er dan uit zoals op de foto hieronder.



Voor mijn voorbeeldkaarten heb ik gekozen om er een "mat" laag tussen te plakken die ik 4 mm kleiner gesneden  heb dan de basis.  Ik heb de maten die ik gebruikt heb even ter info op het cardstock geschreven.(B x H)


Als de mat lagen zijn geplakt en eventueel beïnkt (ik heb dit bij mijn voorbeeldkaart van de herfst ook gedaan) kies je je designpapier en die snij je dan weer 4 mm kleiner dan de mat laag.  De maten heb ik ter info even op een post-it geschreven. (B x H)


Ik heb het designpapier, de plaatjes, blaadjes en eikeltjes ook weer beïnkt en her en der wat verhoogd opgeplakt. Aan de binnenkant van de kaart heb ik nog een velletje wit cardstock geplakt waarop een stempel of tekst geschreven kan worden.

Ik heb nog wat parels en twine gebruikt om het geheel af te maken. Ik vond het weer leuk om deze blogpost voor jullie te maken en hoop dat het jullie weer inspireert om er ook mee aan de slag te gaan. Veel plezier en creatieve groetjes, Sonja


Hieronder volgen de producten die ik gebruikt heb,


















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten