Pagina's

maandag 12 september 2022

Building block kaartjes (met tuto)





Hoi allemaal,

Er worden weer baby's geboren in mijn omgeving en die verdienen een kaartje! Baby Loua is geboren en een ander collegaatje is in verwachting van een jongen. Dus moesten er kaartjes komen. De 'building block kaartjes' staan al heel lang op mijn 'to do' lijstje. Als je de foto's ziet snap je meteen waar de naam van deze kaarten vandaan komt: het pop up gedeelte van de kaart binnenin lijken net de blokken uit een blokkendoos. Helemaal geschikt dus voor baby kaarten. Maar ik heb ook de mooiste moederdag- en verjaardagskaarten gezien in deze leuke kaartvariant. Maak ze dus vooral voor iedere gelegenheid. Hieronder de kaarten waarom het gaat: 





Op de foto hierboven is goed te zien dat de kaartbasis in feite een eenvoudige Z-gevouwen kaart is. Het achterste deel is bedoeld om de wensen voor moeder en kind te schrijven. Ook zie je hierboven mooi hoe de blokken op elkaar gestapeld zijn. 


Om de te schattige beestjes te kleuren heb ik kleurpotloden gebruikt. Zoals je ziet hoef je niet heel goed te kunnen kleuren om toch een leuk resultaat te krijgen ;-) Waar je wel over na moet denken is het kleurenpalet. Ik werkte natuurlijk met roze en blauw (waarbij het blauw eerder een beetje lila-achtig is) en koos daarom voor een neutrale kleur om de beestjes in te kleuren. Op die manier komt raakt het roze en blauw niet 'ondergesneeuwd'. 


De beestjes en de spreukjes komen uit twee verschillende stempelsetjes die helaas niet meer te verkrijgen zijn. Kijk vooral in je eigen voorraad stempels voor leuke afbeeldingen om te kleuren, je hebt vast genoeg ;-)


Zoals je ziet heb ik de binnenzijde van de kaartjes opgeleukt met kleine stempeltjes die ik gekleurd en uitgeknipt heb. Ook de letters komen uit stempelsetjes van CS, het is altijd handig om een alfabetstempelsetje in je voorraad te hebben. Op de kaart hierboven zie je ook dat de kaart nog een witte zijde heeft aan de rechterkant. Daar schrijf je dus de boodschap. 


Op de foto hieronder zie je dat het best wel 'dikke' kaarten zijn als ze dicht zijn. Extra postzegels plakken is dus wel nodig. Maar dat heb ik er graag voor over, niet iedere kaart heeft extra postzegels nodig en juist de geboorte van een kindje mag extra gevierd worden, toch? 


Ik hoop dat jullie mijn kaartjes leuk vinden en ze misschien zelf ook wel willen maken. De 'blokken' zijn heel leuk om een kaart te 'personaliseren', maar je kunt de blokken ook gebruiken om op te leuken met mooi designerpapier en stempeltjes of stickertjes. Het is maar net wat jij er in ziet. 

Tenslotte vind je hieronder het filmpje met daarin de tutorial om deze kaart te maken. Overigens heb je deze kaarten in verschillende varianten, waarbij je de blokken aan de andere zijde zult zien en ook varianten met een 'open' achterzijde. Neem gerust een kijkje op sociale media en laat je inspireren. Mocht je ze ook maken, deel je ze dan met ons op onze facebookgroep? 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations';-) Knutsel-ze!!

Creatieve groetjes,
Sandra

Benodigdheden: 

- 1 stuk carstock A4 lengte en breedtje 14,9 cm
- stempelafdrukjes
- designerpapier
- gekleurd cardstock om te matten
- blingetjes en decomateriaal





























 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten