Pagina's

maandag 6 september 2021

'Swing fold' kaartjes met vlinders (video)

 
Hoi allemaal, 

Voor het blog van vandaag besloot ik een viertal 'swing fold' kaarten te maken. Super eenvoudig om te doen, maar toch met een 'wow' effect. Ik koos ervoor om een vlinder te laten fladderen, maar deze kaarten kun je maken met iedere andere stans die niet te klein of te gedetailleerd is. Je kunt ook voor een cirkle of ovaal kiezen, of voor een andere basisvorm. Het werden vier kaartjes, die als set in een doosje gaan om als cadeautje weg te geven. Het doosje komt in een volgdend blog. In een filmpje laat ik zien hoe je deze kaarten in elkaar zet. Het filmpje vind je onderaan dit blog. 

Hieronder de kaartjes waar het om gaat:


Het zijn 'for you' kaartjes geworden, meer heeft het eigenlijk niet nodig. Op deze manier kun je de kaarten voor iedere gelegenheid versturen. Ik koos voor een 15x15 cm blokje met blauw, geel en groentinten en met gouden foil. Vandaar dat ik een tweetal vlinders van goudkleurig foil gemaakt heb.


De kaartjes zijn 14,5x 14,5 cm. Daar passen standaard, vierkante enveloppen bij. Eerst wilde ik zelf enveloppen maken, maar omdat ik het juiste formaat thuis heb voeg ik die bij. 


Het ontwerp van de kaartjes is eenvoudig, maar kleurrijk door het gebruik van het vrolijke papier. Twee kaartjes kregen een groene binnenzijde en de andere kaartjes geel. Op de foto's kun je zien dat de binnenzijde op een bepaalde wijze gevouwen is waardoor de vlinder daadwerkelijk kan 'draaien' of fladderen. 


Op de foto's is ook goed te zien dat het sierraam met 3D foampads is aangebracht op de kaart. Dat was nog wel een priegelwerkje, maar 3D op kaarten doet het altijd goed. Vandaar dat ik daar toch altijd voor kies. 


Het 15x15 cm blokje heeft telkens een vel met gouden foil met daarachter het zelfde papier en motief maar dan zonder foil. Op die manier wordt het me makkelijk gemaakt om te kiezen. Door te werken met 1 en hetzelfde blokje houd je eenheid in de kaartjes, zodat je ze als setje kunt weggeven. 


Zoals gezegd, het ontwerp is heel eenvoudig en het papier doet eigenlijk het werk. Ik heb enkel nog een paar sequins opgeplakt en een paar plakpareltjes, en dat is het. Het leuke van de kaart zit 'm in de vlinder die naar buiten komt zodra je de kaart opent. Op het achterste paneel van de kaart kun je je boodschap schrijven. Eventueel is het een idee om eerst een wit paneeltje te snijden dat op de achterzijde past, om daar de boodschap op te schrijven. Maar nodig is het niet. 


Dit zijn mijn kaartjes voor vandaag, de 'swingfold' kaart. Ik hoop dat jullie ze leuk vinden en er misschien ook wel een set mee gaan maken. Zoals gezegd maak ik er nog een doosje bij waar ze, met enveloppen, inpassen. Dat komt in een volgend blog. Mocht je ze ook gaan maken, laat ze dan zien op onze Facebookgroep 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'. Ben heel benieuwd wat jullie ermee gaan doen ;-) 

Bijgaand het filmpje met instructies: 


Creatieve groetjes,

Sandra Gebruikte producten: 7 opmerkingen: