Pagina's

woensdag 29 september 2021

"Miss you"


Goedemorgen, 

Vandaag heb ik voor jullie een heel eenvoudig gestempeld kaartje en als versiering heb ik er een paar lijnen bij ge- debossed. Het zijn twee kaartjes geworden met de tekst "miss you" en bij de één een vlinder en de ander wat bloemen. Vandaag zou mijn Moeder nl. 91 jaar geworden zijn en ik had haar in mijn gedachten toen ik deze post maakte dus dan is de keus voor een tekst snel gemaakt.


Maar gelukkig heeft Craft Sensations voldoende stempeltjes uitgegeven die ook heel geschikt zijn voor deze maat van kaarten.


Zoals hieronder te zien is heb ik voor de basis wit cardstock gebruikt en als 'mat' laag de bewerkte kant van het witte aquarelblok.  Voor mijn stempels heb ik op de gladde achterkant van dit aquarelpapier gestempeld. Ik heb dit gedaan omdat dan de inkt beter dekt.Toen de stempels goed droog waren heb ik deze afdrukjes dus op de bewerkte kant van het aquarel papier geplakt.


Vervolgens heb ik uit hetzelfde aquarel papier een 'mat' gesneden voor op de basiskaart en deze  met de achterkant naar boven op het ril bord gelegd. Hierna heb ik wat lijnen  gerild.


Omdat de achterkant, van het papier, boven ligt en je de indruk met de ril pen of in dit geval het vouwbeentje naar beneden maakt, noem je dit debossen.


Hierna heb ik de 'mat' aan de achterkant voorzien van dubbelzijdig tape en daarna het geheel op de basiskaart geplakt.


Hierna de gestempelde en gematte vierkantjes  opgeplakt.  Ik heb ervoor gekozen om het bij de ene kaart onder elkaar en bij de andere verspringend op te plakken. Later heb ik met een rode stift de hartjes nog ingekleurd voor het accent. De maat voor de kaarten heb ik deze keer standaard gehouden. Voor de vierkantjes heb ik deze keer 4.5 cm en 5 cm aangehouden maar dat is een keuze die gemakkelijk aangepast kan worden naar groter of kleiner. Het hangt ook een beetje af van welke tekst of andere stempels je wil gebruiken.  Ondanks dat dit sobere kaartjes zijn hoop ik toch dat jullie ook met dit modelletje aan de gang gaan en het resultaat met ons wil delen. Groetjes en graag tot de volgende keer, Sonja.


Hieronder volgen nog wat foto's van de gebruikte materialen:


5 opmerkingen: