Pagina's

maandag 13 september 2021

"Mini vakantieboekje"

 

Goedemorgen allemaal, 

Vandaag begint de nieuwe week en ik mag vandaag een extra blogpost verzorgen omdat Anita druk bezig is met haar verhuizing naar een nieuwe woning! Ik heb gekozen voor een klein boekje, gemaakt uit 1 velletje craft cardstock van  21-21 cm en daarbij heb ik gebruik gemaakt van het blokje designpapier (15 - 15 cm) 'Vintage textures'. Verder heb ik nog wat sequins, stempeltjes en een stukje twine gebruikt om het één en ander wat te versieren. Onderaan het blog zal ik een korte beschrijving geven hoe de basis voor dit boekje is gemaakt en ik zeg er meteen bij dat het veel lijkt op het "Zine" boekje dat Bianca vorige maand gepost heeft, maar het is toch net weer even anders.
Wat de 'aankleding' betreft, die is voor iedereen persoonlijk en kan op velerlei manieren gemaakt worden natuurlijk. Hieronder volgt eerst een serie foto's van het boekje zoals ik deze ingevuld heb. Met de tekst "Miss you" wilde ik de voorbije tijd duiden, en de tekst op het label heb ik gebruikt omdat het een goed streven is altijd dromen te houden en na te streven, ook in vakantietijd.


Nu dan even een korte uitleg over hoe de basis is opgebouwd. 
Ik heb gebruikt gemaakt van kraft cardstock maar dit kan natuurlijk elk soort cardstock zijn die je maar gebruiken wil voor de basis.  De maat is dus 21 - 21 cm en deze wordt aan één zijde dubbel gevouwen. Na het een kwartslag gedraaid te hebben heb ik deze gerild op 7 en 14 cm. Op de foto hieronder zie je hoe het er dan uitziet.


Vervolgens worden deze rillen ook gevouwen.


Hierna heb ik zowel de linker en de rechterkant van de midden vouwlijn ingeknipt tot de eerste rillijn... zie de foto hieronder.


Daarna het cardstock weer dubbelgevouwen en samen met de linker- en rechterflap (die ik net los geknipt heb) nog even met een vouwbeen nagevouwen. Zie de foto's hieronder.vervolgens heb ik van 1 middendeel, zie foto, met de 'notch' een hapje uit de bovenkant gehaald om later de tag wat makkelijker uit de pocket, die ik hiervan heb gemaakt,   te kunnen halen.


Nadat ik de zijflappen van de boven- en onderkant heb dicht gevouwen draai ik het geheel om en heb ik aan beide zijden van het midden gedeelte 3 mm dubbelzijdig tape geplakt, de beschermlaag verwijderd en de beide zijden op elkaar geplakt.  Ik heb voor deze pocket een tag van 10 cm hoog en 6 cm breed gemaakt.


Vervolgens heb ik van alle 4 de flappen de hoeken afgerond. Dit is een keuze die ik gemaakt heb maar dat hoeft natuurlijk niet.


Daarna heb ik 10 x een stukje designpapier van 6.5 - 10 cm gesneden en deze alleen beïnkt en op alle delen geplakt.
Let op: vóór het plakken van het designpapier eerst de hoekjes afronden!
Dit is dan de basis van dit mini boekje. Zoals jullie hebben gezien heb ik in mijn boekje hier en daar nog wat kleine pockets gemaakt maar deze niet beschreven omdat dit niet bij de basis hoort. Ik heb allerlei plaatjes uit het DSP blokje gebruikt maar het is natuurlijk ook heel leuk om er kleine "vakantiekiekjes" of andere leuke plaatjes of teksten in te verwerken. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan gaan maken en hoop dat dan ook op onze FB pagina terug te zien! 

Veel plezier ermee en creatieve groetjes,
Sonja.


Hieronder nog even de foto's van de materialen die ik o.a. heb gebruikt:2 opmerkingen:

 1. Mooi ennuh... goedgekeurd.... ga hem beslist proberen te maken! Dankjewel.

  Hartelijke groeten,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan je wel Lia.
   Leuk dat je het ook gaat proberen!
   Ik hoop dat je het resultaat ook met ons wil delen.
   Groetjes, Sonja.

   Verwijderen