Pagina's

maandag 31 augustus 2020

Enveloppen pimpen


Saai toch, alleen maar witte enveloppen? Ik laat jullie hieronder zien hoe je heel eenvoudig en snel je enveloppen kunt pimpen. Hiervoor heb je nodig:
- washi tape
- enveloppen
- schaar. liniaal, mes


Ik laat hieronder vijf verschillende ideeën zien. Voor de eerste envelop leg je de envelop voor je neer zoals op onderstaande foto.


Neem 4 bij elkaar passende rolletjes washi tape en plak ze ruim over de flap van de envelop.


Draai de envelop om en knip het overtollige washi tape nauwkeurig weg langs de flap.


De eerste envelop is nu klaar. Kleine moeite, groot effect.


De tweede envelop leg je dichtgevouwen voor je neer met de opening naar beneden. Neem 1 rol washi tape en plak deze netjes langs de randen van de envelop. Laat de washi tape aan alle kanten wat uitsteken.


Leg een liniaal op een hoekje en snij de washi tape dubbel door, verwijder de afgesneden stukjes tape en plak de tape weer vast, zodat de hoeken mooi op elkaar aansluiten. Doe dit heel voorzichtig, want de envelop moet natuurlijk wel heel blijven. Als je dit niet aandurft, kun je de washi tape ook heel netjes langs de envelop afknippen.


Ook de tweede envelop is nu klaar. Een heel ander effect.


Envelop nummer 3: Ook deze envelop leg je dichtgevouwen met de open kant naar beneden voor je neer. Kies 3 soorten washi tape en plak deze ruim op de 2 tegenovergestelde hoeken. Maak hierbij gebruik van de lijnen op je snijmat. Zie onderstaande foto.


Knip het overtollige washi tape nauwkeurig weg. De derde envelop is nu ook al klaar.


De vierde envelop leg je weer open voor je neer.


 Neem 3 rolletjes washi tape en plak deze om en om schuin op de flap van de envelop (evenwijdig aan de schuine rand van de flap). Gebruik ook hier ruime stukjes tape.


Knip het overtollige tape nauwkeurig langs de flap weg. Maak nu de stukjes washi tape los tot net over de vouw, vouw de flap dicht, plak de washi tape weer vast en knip ook hier het overtollige tape nauwkeurig langs de vouw weg.
Zo ziet de vierde envelop er dan uit:


De vijfde envelop krijgt een wat chiquere uitstraling. Leg hiervoor de envelop dichtgevouwen en in de lengte voor je neer met de opening naar beneden (zorg dat de flap aan de linkerkant zit). Kies 4 soorten washi tape in de kleuren zwart/zilver. Plak de washi tape volgens onderstaande foto op de envelop. Laat de tape aan beide kanten uitsteken.


Knip de overtollige washi tape nauwkeurig langs de envelop weg.
En ook deze vijfde en chique envelop is klaar.


Hieronder zie alle gepimpte enveloppen bij elkaar. Je ziet dat de enveloppen door het gebruik van  kleuren en de manier van plakken heel verschillende uitstalingen  krijgen.


Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je enveloppen met washi tape te pimpen. Laat je fantasie de vrije loop en ik zou het leuk vinden als je in de groep laat zien wat je ervan gemaakt hebt.


Creatieve groetjes van


Voor deze enveloppen heb ik de volgende producten van Craft Sensations gebruikt:

 

8 opmerkingen: