Pagina's

woensdag 5 augustus 2020

"Die Cut Box"Goedemorgen,

Vandaag heb ik denk ik wel een heel leuke tutorial voor jullie....
Op de foto zien jullie 3 verschillende boxen die ik gemaakt heb.Van één ervan, de rechter, zal ik hieronder met een foto tutorial laten zien hoe of ik deze boxen gemaakt heb. Binnenin de box is ruimte voor verschillende "die cuts" of kaartjes, envelopjes enz. In de 'mannen'box laat ik zien dat je er ook 2 pakjes speelkaarten en papier in kan bewaren. Heel leuk om  bv. als een cadeautje te geven. Eerst laat ik nog even een paar overzichtsfoto's zien van de boxen en daarna de tutorial. En tot slot; mochten jullie ze ook gaan maken... deel dan het resultaat met ons op onze Facebook pagina! Ik zou dat erg leuk vinden! Veel plezier!Hieronder volgen dan de foto's en uitleg van de tutorial.
We beginnen met de kaft (omslag). Ik heb deze gemaakt van kraft papier maar je kan daar ook een stevige cardstock voor nemen. (mijn 2 andere voorbeelden heb ik alleen met designpapier van onze Craft sensations, 30 - 30 cm blokken gemaakt) De boxen zijn in verschillende maten te maken, ik heb gekozen voor maten die uit A4 cardstock of kraft papier gesneden/ geknipt kan worden.


De kaft is 26.5 cm breed en 16.5 cm hoog. Ik heb deze gerild op 12 cm en 14.5 cm (op de lange kant).


Op de foto hierboven zie je dat ik de kaft gemat heb met wit cardstock. Ik heb dit zowel aan de binnen- als buitenkant gedaan. De maten hiervoor zijn 4 x 11.6 cm breed en 16.1 cm hoog en 2 x 2,1 cm breed en 16.1 cm hoog ( dit is voor de 'rug')


Op de foto hierboven is te zien dat het designpapier en de witte mat wat smallere randjes hebben dan wat je over het algemeen ziet. Ik heb namelijk maar 4 mm tussen de lagen zitten in plaats van de gebruikelijke halve centimeter. Het is een miniem verschil maar op het geheel vind ik het voor deze kleurencombinatie toch wat mooier. De maten voor dit design papier zijn dus 11.2 cm breed en 15.7 cm hoog en 1.7 cm breed en 15.7 cm hoog voor de rug.


Nu ga ik het doosje maken, hiervoor heb ik een stuk kraft papier genomen van 20 cm bij 19 cm. Aan de langste kant (20 cm) heb ik een rillijn getrokken op 13 cm en op 15 cm. Aan de korte kant (19 cm) heb ik aan beide zijkanten een rillijn op 2 cm vanaf de kant getrokken. Zoals zichtbaar op de foto hierboven. Op deze foto kan je ook zien dat ik 6 rode potloodstreepjes gezet heb op de rillijnen. Deze rode lijntjes moeten recht ingeknipt worden tot aan de rillijn.

Op de volgende  2 foto's hieronder zie je waar ik dubbelzijdig tape heb geplakt. Ik heb voor de duidelijkheid van de foto's met deze rode tape gewerkt maar dit kan natuurlijk ook met een goede stevige lijm.
Let op: Maak je gebruik van lijm wacht dan met vastplakken tot je alles met een mat laag en designpapier hebt beplakt! Op de volgende overzicht foto's zie je hoe ik alle verschillende delen op geplakt heb. Ik begin weer met de witte cardstock de maten voor deze mat laag zijn: 
1 x 10.6 cm - 14.6 cm  , 1 x 4.6 cm - 14.6 cm  , 3 x 1.6 cm - 14.6 cm   en 4 x 1,6 cm - 10.5 cm.
De maten voor het design papier zijn:  10.2 cm - 14.2 cm    4.2 cm - 14.2 cm  , 3 x 1.2 cm - 14.2 cm  en  4 x 1,2 cm - 10.1 cm.


Op de foto hierboven en hieronder zie je dat ik alles geplakt heb behalve de strookjes van de korte kanten. Hiermee wacht ik tot ik eerst het doosje in elkaar geplakt heb. Let op: de smalle 'deksel' strook nog niet vast plakken.


Op de foto hieronder is te zien dat ik de flapjes van het deksel gedeelte precies langs de hoek van het bakje aan de buitenkant vast plak. Hierna heb ik ook de laatste strookjes op geplakt.


Zo ziet het bakje er dan uit als alles geplakt is.


Nu ga ik verder met de pocket. Hiervoor heb ik een stuk kraft papier van 26.2 cm lang en 13 cm breed genomen en dit heb ik aan de beide lange kanten op 1 cm gerild en op de korte kant op 2 cm en 11 cm. Op de volgende 2 foto's zie je hoe deze gevouwen wordt.Op de volgende foto laat ik met rood potlood weer zien wat er weg geknipt of gesneden moet worden.


Na dit gedaan te hebben voorzie ik alles weer met rode dubbelzijdige tape zoals op de foto hieronder te zien is.


Hierna heb ik het geheel omgedraaid en alleen de linker- en rechter flapjes, aan de zijkant, naar binnen gevouwen en vast geplakt.


Ook de pocket heb ik voor zien van een mat laag en designpapier. De maten van het witte cardstock zijn: 14.8 cm - 10.6 cm  , 8.5 cm - 10.6 cm  en 1.6 cm - 10.6 cm.
Voor het designpapier zijn de maten: 14 cm - 10.2 cm  , 8,1 cm - 10.2 cm  en  1.2 cm - 10.2 cm.Zo ziet de pocket eruit als ik alles opgeplakt heb. Hier heb ik het sierstrookje nog niet vast geplakt omdat ik nog niet wist wat ik er op zou plakken als versiering.


Op de foto's die hieronder volgen zie je hoe ik de pocket en het bakje op de binnenkant  van de kaft geplakt heb. Vervolgens heb ik alles versierd met sequins, bloemetjes en blaadjes, die ik eerst gestempeld heb en daarna geverfd. Daarna heb ik er een glanzend laagje op aan gebracht en als hartje een klein steentje geplakt.
Zoals jullie zien heb ik heb mijn box gelijk gevuld met allerlei spulletjes. Op de foto hieronder heb ik de 'rug' van mijn box voorzien van zwarte houten letters die samen het woord "Die cut box" vormen.


Met heel veel plezier heb ik deze boxen gemaakt en deze tutorial voor jullie verzorgd. Hieronder volgen nog foto's van de producten  die ik voor deze tutorial gebruikt heb.
Heel veel plezier en creatieve groetjes,
Sonja de Ruig.2 opmerkingen: