Pagina's

zaterdag 13 juni 2020

Vaderdagkaart


Omdat het bijna Vaderdag is, heb ik een Vaderdagkaart gemaakt. Deze kaart heb ik voor mijn schoonvader gemaakt. Dat vissen zijn hobby is zal duidelijk zijn. Je kunt deze kaart natuurlijk aanpassen aan een andere hobby door wat anders in de jaszakken te stoppen.

Op onderstaande foto zie je hoe de binnenkant van de kaart eruit ziet. Het bestempelde deel is een vakje voor een cadeaukaart.


Voor deze kaart heb je nodig:
- 1 vel dubbelzijdig designpapier van 30 cm x 30 cm
- touw
- clearstamps
- radeerwieltje, mes, liniaal, schaar, tissuetape en lijm

Zo maak je deze kaart:

Stap 1: Neem een dubbelzijdig vel uit een design paperpad van 30 cm x 30 cm. Snij hier een rechthoek uit van 27,5 cm x 13,5 cm. Ril op 7 cm vanaf links en op 7 cm vanaf rechts. Vouw de beide buitenkanten naar elkaar toe. Je krijgt nu een overlapping van en halve centimeter. Teken aan 1 kant het armsgat af  op 2 cm vanaf de vouw en 4,5 cm van boven. Laat hem mooi rond lopen. Knip het armsgat eruit. Gebruik deze als mal voor het armsgat aan de andere kant. Teken vervolgens de kraag af op 1,5 cm vanaf de kant en 4,5 cm van boven, ril en vouw deze lijn schuin. Snij de hoekjes aan de onderkant eraf en bewerk alle randen met een radeerwieltje, zodat er een stiklijntje ontstaat.
De basis is nu klaar en ziet er zo uit:


Stap 2: Snij uit hetzelfde designpapier een stukje van ca, 13 cm x  7,5 cm en maak een uitsparing in het midden van 1 van de lange kanten. Plak dit met tissuetape op de kaart, maar laat de kant met de uitsparing open, zodat je daar straks de cadeaukaart in kan stoppen. De grootte van dit vak kun je natuurlijk naar eigen inzicht aanpassen.


Stap 3: Maak de kaart persoonlijk met een stempel op het vakje aan de binnenkant. 


Om de losse letters netjes op 1 lijn te krijgen, plak je een stukje washitape (dit plakt minder sterk dan gewone tape) op de kaart op en leg je de letters daar tegen aan. Druk het acrylblok erop en de letters zitten netjes naast elkaar. Verwijder het washitape en stempel de letters op de kaart.


Stap 4: Snij 4 stukjes van  4 cm x 3 cm uit het designpapier. Snij van 2 stukjes aan 1 kant de hoekjes eraf. Plak ze op de kaart, maar laat steeds de bovenkant open, zodat er zakjes ontstaan.Stap 5: Stempel de vis op oranje karton en het kompas op mat zilver en knip ze uit.
.

Stap 6: Plak 3 kleuren washitape op een stukje cardboard en knip hier een rondje uit. Je kunt het rondje ook met een malletje uitstansen. Snij nu een smal strookje cardboard uit en plak dit achter het rondje. De dobber is nu ook klaar.Stap 7: Stempel een brilletje op de linker borstzak en vul vervolgens alle zakken volgens onderstaande foto. Plak tenslotte met de houten lettertjes het woord 'vis' op de linksonder op het zakje.


Stap 8: Plak een stukje touw in de houten knopen, zodat het lijkt of  of ze op de jas genaaid zijn. Als de touwtjes droog zijn, knip je ze direct achter de knoop af.Stap 9:Plak de knopen netjes verdeeld op het linker jaspand. Werk de kaart vervolgens af met strass steentjes. In elke bovenhoek van de zakjes 1.Als je de kaart dichtvouwt, ziet hij er zo uit:


Het eindresultaat:


Creatieve groetjes vanVoor deze kaart heb ik de volgende producten van Craft Sensations gebruikt:2 opmerkingen:

  1. Superrr tof en blij met de tip vwb losse letters recht stempelen met een washitapeje!
    XxIrene

    BeantwoordenVerwijderen