Pagina's

zaterdag 20 juni 2020

"Ezeltje"


Hallo allemaal,

Ik heb even heerlijk zitten kliederen met verf en de ijslollystokjes van Craft Sensations en Art Sensations. Ik heb er twee "Ezeltjes" van gemaakt.
Ik miste een standaard waar ik mijn zelfgemaakte (of gekregen) kaartjes op kan zetten en vond dus dat ik die maar zelf moest maken. Er zijn allerlei voorbeelden op het net te vinden en daar heb ik deze ook tussen gevonden en die sprak me wel aan. Ik weet niet van wie het origineel is en wat de maten van  het ezeltje zijn, dus heb ik het op mijn manier gedaan. 
Ik heb er veel foto's van gemaakt, eerst een paar met mijn kaartjes erop, die duidelijk laten zien hoe het ezeltje in elkaar gezet wordt. Af en toe zal ik een foto verder toelichten met wat uitleg. 
Ik ben begonnen met eerst alle stokjes van verf te voorzien. (Voor dit ezeltje heb je 7 stokjes nodig) Ik heb er 2 lagen opgesmeerd. De kleuren die ik voor de beide ezeltjes gebruikt heb zijn 'Lime' en 'Rose gold'.


Zoals je op de foto hier onder kan zien heb ik 2 kortere stokjes en een klein stukje. De maten voor de kortere stokjes zijn: 8.5 cm - 7 cm en 3.5 cm!  Het stukje van 3.5 cm is aan 1 kant schuin afgeknipt naar 3 cm.  (Op de foto is het stukje aan de linkerkant dus 3.5 cm hoog en aan de rechterkant 3 cm hoog.)


Hier laat ik zien dat je met bubbel plastic ook heel leuk de geverfde stokjes kan bestempelen.Ook de 'gewone' stempels drukken goed af op de geverfde stokjes. Ik heb met verschillende stempels op de groene stokjes gestempeld.Op de foto hieronder heb ik vast een paar stokjes in de opstelling gelegd waarin ik ze wil gaan plakken.


Op de foto hieronder zie je dat ik op de 2 buitenste stokjes een potlood streepje zet op 8,5 cm van bovenaf gemeten.


Het stokje wat in het midden komt kreeg een streepje op 10 cm van bovenaf gemeten.Na de 3 stokjes weer in de goede positie gelegd te hebben, heb ik de streepjes op gelijke hoogte gelegd.
Op de foto hieronder zie je dat ik een vierde stokje daar dwars boven op gelegd heb. De onderkant van dat stokje ligt nu tegen de streepjes van de andere 3. Vervolgens heb ik dit stokje met 3 dotjes lijm van het lijmpistool vast geplakt.


Op de volgende foto heb ik het geheel omgedraaid en het stokje van 8.5 cm (ik heb dit met een schaar op maat geknipt) met de ronde kant op het middelste stokje gelegd zodanig dat de 3 stokjes nu gelijk liggen. Vervolgens heb ik het stokje van 7 cm op de juiste lengte geknipt en de zijkant een beetje rond geknipt, en deze dwars over de 3 stokjes tegen de bovenkant van het middelste stokje geplakt.


Vervolgens heb ik onder dit dwarse stokje, op het middelste stokje een klein dotje lijm gedaan en daar de bovenkant van het 8.5 cm stokje tegenaan gedrukt zoals je op de foto hieronder kan zien.


Als laatste nu nog het kleine stukje, het 'wigje' plakken. Op de foto hieronder zie je hoe ik dat gedaan heb. De vlakke kant plakte ik in het midden van het middelste pootje, en de schuine kant plakte ik tegen het pootje van 8,5 cm lang.


Als laatste nog even het liggende stokje (waar de kaart opstaat) onder, aan de voorkant, tegen het lange stokje aangeplakt.Zoals jullie gemerkt hebben heb ik de ezels met een lijmpistool in elkaar gezet. Verder heb ik nog een schaar,  potlood, liniaal en inkt gebruikt.
Natuurlijk hoop ik dat ik jullie weer geïnspireerd heb en dat jullie er ook mee aan de slag gaan!

Creatieve groetjes en blijf gezond!
Sonja.

Hieronder volgen nog de product foto's van Craft- en Art Sensations waar ik gebruik van gemaakt heb.2 opmerkingen:

 1. Wat een super gaaf idee. Zo kan je het ezeltje ook nog aanpassen aan de kleur van je kaart. Groetjes Monica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Monica, dank je wel voor je reactie en ik vind het een
   leuk idee van jou om het ezeltje aan je kaart aan te passen!
   Groetjes, Sonja.

   Verwijderen