Pagina's

woensdag 10 juni 2020

kaartje met vogels


Goede morgen allemaal,

we hebben best wat sombere/ regenachtige dagen achter de rug, waardoor je misschien wel lekker extra hebt kunnen freubelen. Ik heb onlangs een paar kaartjes gemaakt met waterverf. In ons designteam pakket zitten ook regelmatig spulletjes van ART sensations, zoals aquarel verf en aquarel papier en kwasten. Ik wilde hiermee aan de slag en heb deze kaartjes gemaakt.


Ik heb uit het aquarel blok stukjes papier gesneden van 7 cm x 10 cm, en ben hierop aan het werk gegaan, later heb ik deze geplakt op een stuk metallic cardstock van 7,5 cm x 11 cm.

Ik heb ook nog een klein tekst stempeltje geplaatst in de hoek, het geheel heb ik vervolgens voorzien van 3-d tape, en in het midden geplakt van een standaard maat kaart.Voor degene die het leuk vinden heb ik stap voor stap foto's gemaakt:


                             Maak met je brushpen of penseel een rondje met water op je papier, ongeveer het formaat van 10 cent.


Kleur de helft in met een kleurtje naar wens (vrij nat), vervolgens pak je een andere kleur voor de andere helft van het rondje. doe er evt nog een extra druppel water op in het midden dan loopt het mooi over.


 De blauw roze heb ik met minder verf gedaan, dat loopt niet zo mooi over, later heb ik er een extra druppel water op gedaan voor een beter verloop.De eerste kaartjes die ik gemaakt heb heb ik een nacht laten drogen, voor de stap voor stap foto's heb ik mijn heat tool gebruikt.


Zorg ervoor dat het echt goed droog is voor je met je fineliner de "rondjes"gaat omtrekken, ik zelf heb een watervaste gebruikt.


Je kun na het omtrekken, ieder vogeltje voorzien van een staartje vleugel en evt een kuif, ik heb zelf de lange poten met een hele dunne fineliner gedaan 2 langs elkaar heen voor een leuk effect.


  Tot slot heb ik de snavels en vleugeltjes ingekleurd en een hele lichte grijze streep eronder de pootjes gezet, ik heb meer water als verf gebruikt.wat heb ik gebruikt:


1 opmerking:

  1. Heel erg leuk, vond die bloemenkaarten ook al zo leuk.
    Aangezien ik niet zo goed in tekenen ga ik de vogeltjes maar eerst een kans geven, haha
    Hoop dat je nog meer van deze projectjes laat zien.

    groetjes, Bep

    BeantwoordenVerwijderen