Pagina's

maandag 6 januari 2020

aquarium kaartjeHallo allemaal,

Om jullie te laten zien dat je met een seizoens-stempel en mal ook wat anders kunt doen, heb ik deze blogpost gemaakt. Ik heb de sneeuwbol uit de kerstserie van Craft Sensations 2019 omgetoverd tot een aquarium. Kijk maar...

Hieronder volgt een korte beschrijving van deze kaart. 

De basis is gemaakt van Ivory Cardstock. Daarop heb ik een stukje craft papier geplakt en daarop een stukje designpapier uit een paperpad.
Vervolgens heb ik uit een stukje craftkarton de sneeuwbol gestanst. Op een stukje designpapier heb ik de sneeuwbol omgetrokken met potlood en deze uitgeknipt, zodat je een randje krijgt.

Het design papier heb ik daarna op het craftkarton geplakt. Dit geheel heb ik op de basiskaart gelegd en ik heb de bol even zachtjes met potlood gemarkeerd op de basiskaart, zodat ik wist waar ik de takjes moest stempelen. De takjes heb ik vervolgens ingekleurd met stempelinkt. Daarna heb ik de vis gestempeld, ingekleurd en uitgeknipt. Deze heb ik iets verhoogd d.m.v. foamtape op de takjes geplakt.

Op de achterkant van het gedeelte met de uitgestanste sneeuwbol heb ik een stukje mica geplakt. Het onderste deel van de bijpassende stempel heb ik op craft karton gestempeld en afgesneden. Dit heb ik op de voorkant weer in de uitgestanste sneeuwbol geplakt op het mica.
Op de achterkant heb helemaal rondom de sneeuwbol foamtape geplakt, zodat het schudmateriaal er niet uit kan vallen. Ook op de hoeken heb ik foamtape geplakt. Vervolgens heb ik nog een touwtje om het geheel geknoopt.

Ik heb wat schudmateriaal (in dit geval pailletten/sequins) bij de vis gelegd en het gedeelte met de uitgestanste sneeuwbol erop geplakt (vergeet niet de potloodlijnen uit te gummen!). Door de foamtape ontstaat er ruimte tussen de vis en de sneeuwbol.


Tenslotte heb ik nog een banner gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt.
In plaats van een kerstkaart, heb je nu een leuke verjaardagskaart!
Voor deze kaart heb ik onderstaande materialen van Craft Sensations gebruikt:

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren.

Groetjes 


3 opmerkingen: