Pagina's

zaterdag 11 januari 2020

boekje met ijsstokjes


Goede morgen allemaal,

Vandaag mijn eerste blogpost als DT-lid hoe leuk is dat !
Van de week liep ik in de winkel en kwam deze ijs stokjes tegen en dacht dat is wel leuk om wat mee te maken, eenmaal thuis kreeg ik het idee om dit boekje ermee te maken.
Ik heb voor jullie de maten opgeschreven, zodat als je het leuk vind je dit boekje ook zelf thuis maken. Natuurlijk zouden we het leuk vinden als je hem laat zien in de facebook groep ?
 creatief met Craft sensations. 

Werkbeschrijving:

ik heb 8 ijs stokjes boven elkaar gelegd en deze vast geplakt met een stuk tape, hierop heb ik weer 8 stokjes gelegd zodat ze "gelijk" zijn en deze ook met tape vast gezet.
Daarna heb ik de 2 kaftjes gesneden uit wit cardstock deze zijn 9,5 cm x 7,5 cm daarop zitten stukjes designpapier van 9 cm x 7 cm uit het blokje "Summer shores"

Ik heb zelf de randjes wat "oud" gemaakt ( dit kan met de zijkant van je schaar) en met inkt bewerkt en er daarna de tekst op gestempeld, en versiert ( versieren kan ook later)


  Deze  delen kun je in het midden plakken van je ijs stokjes dit is je kaft ( voor en achter)

Voor de binnenkant heb ik 2 stroken gesneden uit wit cardstock,
1 strook van 7 cm x 27 cm en ril op 9 cm - 18 cm
1 strook van 7 cm x 28,5 cm en ril op 9 cm en 18 cm - 27 cm 
bij de 2e strook hou je een randje over dit is de plakstrook waarmee je de 2 delen als harmonica aan elkaar plakt.


Dit deel komt aan de binnenkant van je kaft, ik heb deze vastgeplakt met extra stevig tape. Ik heb eerst het deel van de achterkant erop geplakt, daarna de voorkant nu moet je even goed kijken dat de stokjes van de voor en achterkant gelijk zijn.Nu is de "basis"klaar en kun je de binnenkant naar wens versieren, ik zelf heb er voor gekozen 3 pagina's te versieren en 3 vrij te laten voor foto's.

je kunt het designpapier snijden op 6,5 cm x 8,5 cm en de pagina's daar mee beplakken, en naar wens versieren.
\
voor de binnenpagina's heb ik 2 strookjes uit het zandpapier gescheurd en op elkaar geplakt, en dit vervolgens op het papier geplakt met het water.  Op de voorkant heb ik onder de fles een stukje wit papier geplakt om deze mooier uit te laten komen, in het hoekje heb ik nog 2 sequins geplakt ter versiering.
wat heb ik gebruikt:

3 opmerkingen:

 1. Hoi Patricia, wat een leuk idee is dit! Ziet er vrolijk uit.
  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk. Heb nog wat ijsstokjes liggen. De moeite vh proberen waard. Dank je.

  Hartelijke groeten,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen