Pagina's

woensdag 24 november 2021

"Kerst / Vlinder mapje"


Hallo allemaal,

Het begint al aardig op te schieten naar de feestdagen en ik denk dat we allemaal wel een beetje last krijgen van de "wat kan ik hem of haar nu eens geven..." stress.
Voor ons als creatieve mensen hoeft dat niet altijd een probleem te zijn omdat wij veel mooie cadeautjes zelf kunnen maken, toch...😉 
Vandaag heb ik voor jullie dan ook een leuk, eenvoudig te maken, mapje waar herinneringen van bv. de feestdagen in bewaard kunnen worden. Hoe leuk is dat niet om te geven! Ik heb 3 voorbeelden gemaakt en het vlindermapje verder uitgewerkt zodat jullie het na kunnen maken.  Het idee voor deze mapjes is niet van mijzelf maar heb ik ergens op het net gevonden en daar mijn draai aan gegeven.  De basis voor dit mapje bestaat uit 1 vel cardstock en designpapier. (behalve de blauwe voorbeeld variant, die is direct van designpapier uit een kerstblok van vorig jaar gemaakt)
Onderaan deze post leg ik uit hoe ik deze mapjes gemaakt heb... Veel plezier met bekijken en hopelijk ook het maken want wat is er nu leuker dan een persoonlijk cadeautje!!
Op de foto hierboven heb ik de twee stukken cardstock voor de basis even op elkaar gelegd omdat de werkwijze precies hetzelfde is....alleen de maten verschillen. Het onderste vel is nl. 30 - 30 cm en die bovenop ligt is 21 - 21 cm en daar ga ik de uitleg voor geven.....


Zoals je op de foto ziet is er van links naar recht gerild op 7 en 14 cm. Daarna van boven naar beneden op 10.5 cm en aan de onderkant tot de eerste rillijn van links naar rechts op 5.25 en 15.25 cm.


Hierboven is te zien hoe je deze rillijnen vervolgens gaat inknippen of snijden.


Vervolgens vouw je alle delen zoals op de foto hierboven aangegeven wordt.


Heb je dit gedaan dan ziet het er dus uit zoals op de foto hierboven. Ik heb even een paperclip op de flapjes gedaan om het bij elkaar te houden


Als je alles hebt dicht gevouwen plaats je in het midden van de voor- en achterkant een lintje van +/- 20 cm


Ik heb met een ponsje 2 halve maantjes geponst in de beide pockets, dit kan ook door er een muntje op te leggen en met een potlood om te trekken en dat weg te knippen.


Hierboven zie je hoe ik met smal dubbelzijdig tape (3 mm) de twee pockets heb geplakt. het linker flapje aan beide kanten een stukje tape (het kan natuurlijk ook met gewone lijm, maar tape is iets steviger) het rechterflapje alleen aan de bovenkant tegen de ril vouw. De middelste pocket is aan één kant dicht (ril vouw) dus krijgt aan één zijkant en aan de bovenkant van diezelfde kant een stukje tape. 


Hierna vouw je de basis weer dicht en verwijder je de tape, let wel op dat de pocketdelen recht op elkaar liggen.
Dit is dan de hele basis van het mapje, vervolgens kan je alles voorzien van het door jouw gekozen designpapier en er nog van alles bij versieren. De foto's hierboven laten zien hoe ik het mijne versierd heb. Van de vlinderkaart heb ik uit het design papier wat vlinders geknipt en die verhoogt opgeplakt. De ijsstokjes heb ik doormidden geknipt en er ronde hoekjes aan geknipt en er wat bruine inkt op getamponeerd.  Verder heb ik er wat tags en labeltjes  in gedaan waar later stempeltjes en of plaatjes/ foto's op geplakt kunnen worden.
Ik heb deze mapjes met veel plezier gemaakt en hoop er van jullie ook op onze facebook pagina terug te zien!
Fijne dag allemaal en creatieve groetjes, Sonja
Hieronder volgen nog enkele product foto's van de materialen die ik o.a. voor deze kaarten heb gebruikt...
 13 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hallo Ans,
   Op de eerste werkfoto kan je zien hoe je deze kan berekenen, ik heb nl. het 30 - 30 cm
   werkblad bewust onder mijn voorbeeld blad laten liggen om te laten zien dat dit eenvoudig bij alle maten toepasbaar is.
   Groetjes.

   Verwijderen
 2. Sonja heb je ook de maten voor 30 x 30 papier.
  Met 21 x 21 is het wel een klein mapje en passen de labels er ook niet in
  Vast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plier ou couper Tous les 7,25cm dans un sens. Tous les 10cm dans l'autre.

   Verwijderen
  2. Hallo Anita,
   de labels zijn natuurlijk aan te passen aan het mapje dat je maakt.
   Ik heb gekozen om de 21 - 21 cm uit te werken.
   Maar op de eerste werkfoto is duidelijk te zien hoe de verhoudingen getekend zijn en ik geef ook aan dat ze op elke gewenste maat gemaakt kunnen worden. Ik hoop dat dit een goede richtlijn voor je is. Groetjes.

   Verwijderen
  3. Merci Beaucoup Delphine
   @ Sonja. Die 21 x 21 wordt wel heel erg klein.

   Verwijderen
 3. Tous les modèles sont magnifiques, J adore. Bravo. Merci pour le tuto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewelllldig.. 🤩💜. Dankjewel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuk kaartje! Gelijk weer aan de slag gegaan :)
  Volgens mij staat er alleen 1 klein foutje in:Daarna van boven naar beneden op 10.5 cm en aan de onderkant tot de eerste rillijn van links naar rechts op 5.25 en 15.25 cm.
  Moet de 15.25 niet 15.75 zijn (21 cm - 5.25 cm)?

  BeantwoordenVerwijderen