Pagina's

woensdag 17 november 2021

Cadeaupasje kaart

 

Ik heb in het najaar altijd veel verjaardagen, ook van jonge meiden en vind het altijd leuk om wel echt iets persoonlijks te geven dus als het even kan wel een cadeaupakketje met een leuk zelfgemaakt label eraan. Maar het is voor hun ook erg leuk om zelf wat leuks te halen dus dit jaar koos ik voor cadeaukaarten.

Ik heb er een aantal gemaakt met een kant en klare stansen die ik heb waar je een tag in kan steken maar het leek me leuk om ook eens te kijken wat je zelf kan maken. Ik zag op internet een soortgelijke kaart voor een bruiloft waar de kaart in het vakje was gestoken. 


Ik vind dit model wel erg leuk dus heb de maten aangepast zodat je er een pasje in kan steken.

Ik heb er een foto-tutorial van gemaakt, zodat je hem ook makkelijk kan maken:

* Snijd cardstock op 20 cm x 17,5 cm
* Lange zijde rillen op 7,5 cm en 15 cm
* Korte zijde rillen op 12 cm
* Vervolgens knip/snijd je de gearceerde delen weg
* Ik heb van het flapje aan linkerzijde, aan boven- en onderzijde 2 cm afgehaald (zie gearceerde deel)
zodat het flapje nog 3 cm is aan boven- en onderzijde. 
* Vouw de rillijnen om en het onderste flapje kan je naar binnen vouwen en vastzetten aan de zijkanten met dubbelzijdige tape, zorg ervoor dat je de bovenzijde open laat zodat het pasje daarin past.
Als je de achtergrond nog wil versieren met designpapier, doe dat dan voordat je het flapje dichtplakt.

Nu heb je de basis klaar en kan je de vlakken beplakken met design-papier en de kaart verder versieren.


Het papierboek zit vol met leuke kaartjes en stickers die je kan gebruiken om de kaart te versieren, zo leuk dat alles bij elkaar past en dit boek is echt voor verjaardagen van jonge meiden gemaakt!


Zo gebruikte ik ook een tag uit het papierboekje waar ik onze namen dan op de achterkant op kon zetten, een lintje in combi met een zwart touwtje maakt dit wel helemaal af. Ook zitten er stickers met getallen op, erg leuk om te gebruikten bij verjaardagskaarten.


Ik maak een bandje erom heen om het kaartje goed te kunnen afsluiten en deze beplak ik met een washi-tape sticker uit het papierboek, waar Happy birthday to you op staat.


Ik vond het erg leuk om dit cadeaukaartje te maken voor mijn nichtje die ook nog eens tegelijk met mij jarig is in oktober. Het was een bijzonder moment toen mijn zus me belde om te vertellen dat ze was bevallen, haha ik geloofde haar niet en dacht echt dat ze een grapje maakte...

Als jij hem ook gaat maken deel je dan jouw creatie ook even op onze 
Facebookgroep Creatief met Craft Sensations & Art Sensations?

Verjaardags groetjes,

Craft Sensations producten:3 opmerkingen: