Pagina's

maandag 4 mei 2020

Een stempelset, twee kaarten (watercolor, mixed media)


Hoi allemaal! 

Omdat we de afgelopen weken zulk mooi weer gehad hebben, werd ik geïnspireerd om eindelijk iets te doen met de stempels van de cocktail- en wijnglaasjes. Eerst maakte ik een mixed media achtergrond met acrylverf en zelfgemaakte modelling paste. Het tweede kaartje is een vrolijke verjaardagskaart geworden. Zo zie je dat je met 1 stempelsetje 2 heel verschillende kaarten kunt maken. Op het blog is een tweetal tutorials te vinden hoe je modelling paste kunt maken. Mijn paste bestond uit witte gesso en bloem. De achtergrond heb ik gestempeld met een tekststempel, de randen heb ik wat aangezet met bruine en zwarte inkt en nadat ik tevreden was over het resultaat heb ik er stempels bij gezocht. Ik hoefde niet lang te zoeken, de stempels vielen zo in mijn handen ;-)

De mixed media kaart is 15x15 cm groot. De achtergrond mat is iets kleiner, die is ongeveer 14x14 cm groot, zodat een mooie blauwe rand te zien is van de kaart. Overigens was het de bedoeling om met de blauwe mat een kaart te maken, maar ik was niet zo blij met het resultaat. Nu heeft het toch een bestemming gekregen achter mijn beter gelukte achtergrond ;-).


Met acrylverf bracht ik kleur aan. Het is een beetje een perzik-achtige kleur roze/oranje geworden, ook omdat ik wat wit gebruikt heb. Ook is een beetje gele acrylverf gebruikt op de achtergrond. Met een alfabet-stencil en een spateltje heb ik mijn eigen gemaakte modelling paste aangebracht op verschillende plekken. Wat het altijd goed doet is een achtergrondstempel gebruiken. Craft Sensations heeft een aantal keren tekststempels uitgebracht, maar volgens mij is er ook een setje met echte achtergrond vlekken. Die gebruik ik voor een volgend project. 


Op de foto hieronder is te zien dat het glaasje met de gele inhoud verhoogd is aangebracht. Om het steeltje van het glas te kunnen verhogen heb ik 3D foam pads heel smal geknipt en toen achter de steel aangebracht. 


Op dit moment liggen de nieuwe washi-tapes van Craft Sensations in de winkel. Een aantal van die nieuwe tapejes heb ik op de achtergrond geplakt, als plaats voor mijn glaasjes. Gebruik voor contrast gerust een beetje zwart. Het zwart/witte washi-tape heeft hele leuke teksten, onder andere deze 'what a lovely day'. 


De glaasjes heb ik overigens gestempeld op aquarelpapier en daarna uitgeknipt. Met aquarelverf heb ik de glaasjes 'inhoud' gegeven. Het ene glaasje heeft een regenboog-inhoud gekregen, het andere glaasje heeft een gele substantie gekregen, passend bij het schijfje citroen ;-) De blauwe strass steentjes halen het blauw van de kaart mooi naar voren. De tekst 'enjoy this sweet moment' vond ik helemaal passend bij mijn cocktails. Zo te zien zijn ze lekker zoet en voor mij zijn het zogheten 'virgin cocktails', zonder drank. Maar het staat je vrij om ze te zien als cocktails met drank ;-)


Het tweede kaartje dat ik maakte is een verjaardagskaart geworden. De achtergrond heb ik bewerkt met een stencil en inkt. Met wat tape heb ik de kanten van de kaart afgeplakt, om witte randen langs de kaart te houden. Vervolgens stempelde ik de glaasjes op aquarelpapier. Met een beetje waterverf heb ik de glaasjes 'inhoud' gegeven. Om het idee van glas te creëren kun je goed licht-blauwe waterverf aanbrengen. Met de verf heb ik geprobeerd wat schaduwen aan te brengen. Rechts onderin van de glaasjes is wat meer pigment aangebracht terwijl de kleur naar boven toe wat lichter wordt. 


Op de foto hierboven is goed het 3D effect van het kaartje te zien. De glaasjes met de roze en groene inhoud zijn direct op de kaart aangebracht, maar ook in dit geval is het coctailglaasje met de gele substantie verhoogd aangebracht. Overigens kan ik me voorstellen dat dit kaartje ook goed als 'one layer' te maken is, waarbij je de glaasjes maskeert om ze zo voor en achter elkaar te zetten. 


Bovenaan de kaart heb ik een sierrandje gestempeld. Het paste nagenoeg precies op mijn kaart. De 'dangles' heb ik een beetje kleur gegeven met een stift. Zoals gezegd, het moest een verjaardagskaart worden. Deze kaart vind ik superleuk voor een jonge dame die misschien haar 18e verjaardag viert: met een eerste, volgens de wet toegestane alcoholische versnapering ;-) 


Uiteraard mogen strass steentjes niet ontbreken. Ik merk dat ik een voorkeur heb voor de goudkleurige of gele steentjes, maar omdat ik de sierrand met roze stift bewerkt heb ben ik toch voor roze steentjes gegaan. 

En dit zijn ze dan nog een keer samen. Had ik meer tijd gehad, dan had ik zeker nog drie extra kaarten kunnen maken met deze stempelset. Ik heb het stempelsetje al lange tijd in bezit, maar pas nu zie ik wat je er allemaal mee kunt doen. Omdat de stempels vrij groot zijn, zijn ze heel geschikt voor mixed media. Maar zoals je ziet doen ze het ook goed op een gewone kaart. 

Ik hoop dat jullie ze leuk vinden en dat we gauw weer zonnig weer krijgen met deze zomerse kaartjes. Mocht je geïnspireerd zijn om ook iets te maken met deze stempels deel dat dan vooral met ons op onze Facebook-groep 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'

Creatieve groetjes,
Sandra
13 opmerkingen: