Pagina's

woensdag 18 maart 2020

achtergrondjes maken met olie pastels en deco stencils


Hoi allemaal

Vandaag wil ik jullie een aantal kaartjes laten zien die met dezelfde techniek gemaakt zijn maar toch allemaal net even iets anders zijn.

Bij alle kaartjes is de achtergrond ingekleurd met olie pastels en een deco stencil
Ook de vlinders zijn allemaal ingekleurd met olie pastels.

Misschien zien jullie de verschillen tussen de kaartjes al wel maar ik zal even in het kort proberen uit te leggen waar het verschil in zit.
Ik heb wel een stap voor stap foto tutorial gemaakt waarin ik laat zien hoe je de achtergrond maakt en hoe je de vlinders in kunt kleuren, deze zien jullie verderop in deze blogpost.

Kaartje 1


De achtergrond is gemaakt met olie pastels en deco stencils, deze achtergrond heb ik niet helemaal opgevuld (dus niet het volledige stenicl ingekleurd)  en over de achtergrond heb ik gespetterd met metalic waterverf waardoor je hele mooie metalic spetters op je  achtergrond krijgt.

Kaartje 2

  
Ook bij dit kaartje heb ik weer dezelfde achtergrond gemaakt, ook deze heb ik niet in zijn geheel ingekleurd alleen heb ik op deze achtergrond geen spetters gemaakt maar heb ik grove glitters geplakt. (ook dit zul je in de tutorial zien)
Kaartje 3


Bij dit kaartje heb ik wel het gehele stencil ingekleurd waardoor je het papier is opgevuld met het printje van je stencil
ook bij dit kaartje heb ik de grove glitters gebruiktTutorial


Ik hoop dat jullie het weer een leuke tutorial vonden, mocht je met deze tutorial aan de slag gaan dan zouden wij het wel heel leuk vinden als je je kaartje in onze facebook komt laten zien.!


Gebruikte Craft Sensations materialen

Groetjes!!

9 opmerkingen:

 1. Mooie kaarten, leuk om de stencils eens op die manier te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een duidelijke uitleg en mooi resultaat. Dank je wel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gaaf! Dank je wel voor de uitleg Sandra!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kaarten. Even een andere vraag, de hierboven getoonde stempels zijn bij ons niet verkrijgbaar bij de Action. Is er een andere manier om eraan te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, nee er is geen andere manier helaas. Gr Sandra

   Verwijderen
 5. wat mooie kaarten heb deze lintjes nog niet gezien.
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen