Pagina's

maandag 17 februari 2020

wenskaart 'speciaal'


   Hallo allemaal, 
Hier is weer een voorbeeldkaart van mij. Het is een verjaardagskaart 'speciaal' geworden. Hieronder zie je waarom hij 'speciaal' is. Hij heeft namelijk net dat beetje extra.


'Speciaal' voor jullie heb ik een beschrijving gemaakt van deze kaart, zodat jullie hem ook kunnen maken. Volg gewoon de volgende stappen en je zult zien dat het jou ook lukt!

Om te beginnen heb je de volgende basismaterialen nodig: mes, 
(snij-) liniaal, rilpen, potlood, gum, schaar, lijm, dubbelzijdig tape en stempelinkt. Voor de afwerking heb ik verschillende stempels gebruikt, een stukje lint en wat strass steentjes en plakparels.

Stap 1: Begin met de basiskaart. Snij van metallic linen cardstock een basiskaart van 19 cm x 13,5 cm. Ril en vouw hem op 5,5 cm. Zie foto.


Stap 2: Snij uit hetzelfde metallic linen cardstock ook meteen het kleine kaartje. Deze is 18 cm x 9 cm. Ril en vouw hem op 9 cm.


Stap 3: Snij uit designpapier 2 keer een strookje van 5 cm x 13 cm en een vierkant van 8,5 cm x 8,5 cm. Snij uit ander designpapier een vierkant van 13 cm x 13 cm.


Stap 4: draai het vierkant van 13 cm x 13 cm om (met de goede kant naar beneden) en snij er een vierkant uit op 2,25 cm van de kant. Hierdoor ontstaat weer een vierkant van 8,5 cm x 8,5 cm. Geef met een pijltje aan hoe de vierkanten in elkaar horen.
Zo ziet het er dan uit aan de goede kant van het papier.


Stap 5: Doe dit nu nog een keer met het net uitgesneden vierkant van 8,5 cm x 8,5 cm, maar nu 1 cm uit de kant. Het vierkant dat hieruit komt is niet meer nodig.
Stap 6: Het in elkaar plakken van de kaart. 
Plak op 1 van de strookjes designpapier van 5 cm x 13 cm op de achterkant, in het midden van de lange kant, een stukje lint m.b.v. dubbelzijdig tape.


Stap 7: Plak het strookje aan de buitenzijde van de basiskaart  met het lint naar de gevouwen kant.


Stap 8: Plak het andere strookje designpapier van 5 cm x 13 cm aan de binnenzijde van de basiskaart. Plak ook het vierkante designpapier van 13 cm x 13 cm op kaart. Let op: dit moet met het pijltje naar boven.


Stap 9: De basis is nu klaar. Pak nu het kleine kaartje (9 cm x 9 cm). Leg het open voor je neer. Plak het open vierkant designpapier van 8,5 cm x 8,5 cm op de linker zijde van het kaartje met het pijltje naar boven, zodat het designpapier van de basiskaart en het kleine kaartje straks mooi op elkaar aansluiten. Plak het dichte vierkant designpapier van 8,5 cm x 8,5 cm aan de rechter zijde.


Stap 10: Stempel de tekst in het midden van het vierkantje aan de linkerzijde van de kaart.


Stap 11: Plak aan de achterzijde van de gestempelde kant rondom dubbelzijdig tape, behalve aan de bovenzijde; deze moet open blijven.


Stap 12: Plak het kaartje op de basiskaart. Doe dit precies in het midden op het witte gedeelte, zodat het designpapier mooi op elkaar aansluit.


Stap 13: Snij een stukje metallic linen cardstock van 8,5 cm x 8,5 cm en embos dit. Leg dit stukje cardstock zo tussen de embossingfolder dat het open stukje van de folder precies in het midden komt.


Zo ziet dat er dan uit.


Stap 14: Stempel een tekst en/of afbeelding in het stukje dat niet geëmbost is. Omdat ik zelf dat nog wat kaal vond, heb ik er nog een gedeelte van een stempel bij gebruikt. Hieronder leg ik uit hoe je dat doet. 

Om een gedeelte van een stempel te gebruiken, heb ik het gedeelte dat ik niet wilde gebruiken afgeplakt. Daarna heb ik inkt aangebracht op het gedeelte dat ik wel wilde gebruiken. Toen heb ik het afplakmateriaal verwijderd en gestempeld.Dit is dan het resultaat.


Stap 15: Bevestig op de achterzijde in het midden een stukje lint d.m.v. dubbelzijdig tape. Vanaf de goede kant gezien, zit het lint dan links.


Stap 16: Plak het geheel op het kleine kaartje.


Stap 17: Stop een strookje metallic linen cardstock van 5 cm breed zover mogelijk in de opening achter het kleine kaartje en teken af hoe ver dat strookje erin gaat. Snij op de potloodstreep het strookje af.


Stap 18: Snij aan de bovenzijde van het strookje de hoekjes schuin af, zodat het meer op een label lijkt en stempel de tekst erop. Plak voor de afwerking aan de onderzijde een strookje geëmbost cardstock en aan de bovenzijde een gestempelde en gestanste papierclip. 


Stap 19: Schuif het label achter het kleine kaartje.


Stap 20: Stempel voor de afwerking van de binnenzijde van de kaart een tekst op een rondje en en plak dit op de smalle kant.


Stap 21: Knip voor de afwerking van de buitenkant van de kaart bloemetjes en blaadjes uit designpapier.Stap 22: Plak deze bloemetjes en blaadjes op de hoek van het kleine kaartje aan de open kant. Plak tot slot in de hartjes van de bloemetjes stras steentjes en plak op de tegenoverliggende hoek plakpareltjes. Maak een strik in het lintje en dan is dit het eindresultaat:Ik hoop dat het allemaal duidelijk is en dat ik jullie weer op een idee heb gebracht met deze wenskaart 'speciaal'.

Creatieve groetjes vanVoor deze wenskaart 'speciaal' heb ik de volgende CS producten gebruikt:

8 opmerkingen: