Pagina's

vrijdag 28 februari 2020

Handlettering kaart 'Olifantje'


Hallo Allemaal.

Dit keer een handlettering kaartje van mij. Ook voor mij was dit een hele uitdaging, want ik heb zoiets eigenlijk nog nooit gedaan. Maar zoals Pippi Langkous dan zegt: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'.

Voor deze kaart heb je de volgende basismaterialen nodig: potlood, gum, hobbymes, schaar en   (snij-) liniaal.

De kaart is 13,5 cm hoog en 10,5 cm breed. De totale breedte is 29,5 cm. Op 8,5 cm heb ik een bergvouw gemaakt en op 19 cm heb ik een dalvouw gemaakt.


Ik heb eerst het olifantje getekend. Omdat ik hem niet rechtstreeks op de kaart durf te tekenen, heb ik hem op een rest stukje karton getekend. Ik heb hem eerst met potlood getekend en daarna overgetrokken met de vulpen uit de handlettering set. Ik heb het olifantje ingekleurd met stempelinkt, grijs voor het lichaam en roze voor de pootjes. Daarna heb ik hem uitgeknipt met een smal wit randje er langs. Ik heb het olifantje nu nog niet op de kaart geplakt, zodat ik er nog mee kan schuiven om de plaats van het hart te bepalen.
Ik heb het olifantje op het smalste deel van de kaart gelegd om te bepalen waar het hart moest komen. Daarna heb ik op een stukje karton een hart getekend en deze uitgeknipt. Dat was mijn mal. Toen ik wist waar dat hart moest komen, heb ik hem op die plek met potlood omgetrokken en uitgesneden.


Daarna heb ik de kaart in elkaar gevouwen en het hart nogmaals afgetekend op het deel achter het uitgesneden hart. Dat heb ik gedaan door met een potlood langs de rand van het uitgesneden hart te gaan. Toen heb ik de kaart weer open gevouwen en heb ik dit hart gevuld met bloemetjes en stipjes. De bloemetjes heb ik zo uit de losse hand getekend en door de stipjes een beetje langs het lijntje te plaatsen, lijkt het geheel na het weg gummen van de potloodlijn nog steeds op een hart. De bloemetjes heb ik ingekleurd met metallic waterverf.


Dit is dan het effect.


Als de kaart in elkaar gevouwen is, ontstaat links een rand van 2 cm breed. Op deze rand heb ik uit de losse hand de tekst 'veel liefs' geschreven. Dat heb ik eerst met potlood gedaan en daarna heb ik het overgetrokken met de vulpen. Een spannend werkje voor een perfectionist als ik ben.


Tot slot heb ik het olifantje met 3D tape op zijn plaats geplakt en dit is het eindresultaat.


De uitdaging is geslaagd, vind ik zelf.
Wie van jullie durft deze uitdaging ook aan?

Hartelijke groeten,Voor deze kaart heb ik de volgen producten van Craft Sensations gebruikt:
10 opmerkingen: