Pagina's

woensdag 19 februari 2020

Mannen /Vrouwen cadeau kaart houder.


Hallo allemaal,
Voor vandaag vond ik het leuk om eens iets speciaals voor de mannen te maken. Het is vaak erg lastig om een leuk cadeautje voor een man te kopen en ze weten vaak zelf ook niet goed wat ze willen hebben...dus hoor je vaak: "Geef maar geld of een cadeaubon." Nu kan je dat natuurlijk zo geven of in een gewone envelop, maar wat is er nou leuker om te geven.....? Natuurlijk een zelf gemaakte verpakking! 
Ik heb een eenvoudige cadeaukaart houder gemaakt en als extra nog een heel eenvoudig basis envelopje. Natuurlijk kunnen ze ook heel goed aan de dames gegeven worden en daarom heb ik er voor beide partijen een paar gemaakt.
Hieronder volgen eerst de foto's van de voorbeelden die ik alvast gemaakt heb en daaronder volgt een beschrijving met foto's. Veel plezier met kijken en (hopelijk ook) maken!Op de foto hierboven en hieronder zie je de patroon delen in cm die je voor de mannen cadeaukaart houder nodig hebt. De streepjes lijnen zijn de rillijnen en de rode lijnen zijn snij- of kniplijnen.


Op de volgende twee foto's zie je alle losse onderdelen alvast uitgeknipt en de pocket en sluiting zijn alvast van dubbelzijdig tape voorzien.


 Ik heb het A5 cardstock zowel in de lengte als in de breedte dubbelgevouwen en de beide zijkanten van dubbelzijdig tape voorzien.
(Dit is je basis)
Na de beschermlaag verwijderd te hebben heb ik het geheel dubbel gevouwen en vast geplakt.


Dan ziet het er zo uit..


Op de foto hieronder heb ik bij de pocket, aan de bovenkant, een half maantje uit geponst. Ben je niet in het bezit van zo'n ponsje, kan je ook een klein muntje nemen en die voor de helft omtrekken met een potlood en dat uitknippen. Vervolgens heb ik de rillijnen gevouwen en van dubbelzijdig tape voorzien en vast een gedeelte de beschermlaag van de tape verwijderd .


Op de foto hieronder zie je hoe ik de pocket op de linker- binnenkant heb vastgeplakt.
Denk erom dat je de openingen van de cadeaukaart houder en de pocket allebei naar boven hebt liggen!


Op de foto hieronder heb ik de klep van de pocket gerild en op de buitenkant van het 1 cm gedeelte dubbelzijdig tape geplakt. Daarna heb ik de hoekjes iets schuin weg geknipt.


Op de foto hieronder heb ik de klep in de pocket geschoven en vastgeplakt.


Op de foto hieronder heb ik het midden gedeelte van het "raampje" weggesneden en op de achterkant dubbelzijdig tape geplakt.
Let op: Ik heb aan drie kanten het dubbelzijdig tape tegen de buiten rand geplakt en aan de rechterkant heb ik het tegen de binnenrand aan geplakt!


Op de foto hieronder heb ik het stukje plastic er boven op geplakt. Voor de duidelijkheid heb ik een stukje "mat plastic" gebruikt. (Je kan hier Mica, een deel van een insteekhoes of ander stevig plastic voor gebruiken)
Zoals je op de foto kan zien heb ik aan de linker-, boven- en onderkant nog wat van het dubbelzijdig tape zichtbaar.
Aan de rechterkant zit geen (zichtbare) tape meer, deze kant blijft open zodat je daar je cadeaukaart, een tag, foto of iets anders achter kan steken.


Op de foto hieronder zie je het resultaat nadat ik het raampje aan de linkerkant van de cadeaukaart houder heb geplakt.


Op de foto hieronder zie je alle openingen waar iets inpast. Ook heb ik hier, voor de duidelijkheid, stukjes klittenband geplakt. Je kan hier natuurlijk ook magneetjes voor gebruiken, die verstop je dan onder het design papier. Gebruik je geen designpapier, zoals ik hier in mijn voorbeeld, dan is het handiger om klittenband te gebruiken.


Hier nog even een foto van bovenaf gezien


Op de foto hieronder zie je dat ik de sluiting van de cadeaukaart houder in het midden op de achterkant heb opgeplakt.


Op de foto hieronder zie je de voorkant van de cadeaukaart houder, hier afgesloten met een stukje klittenband. 


Hieronder nog even het extraatje!! 
Het patroontje van een eenvoudig "Cadeaukaart envelopje".
Dit is een basis patroon die op vele manieren toepasbaar is. Ik heb 2 voorbeelden voor jullie; 1 met bakers twine en 1 met een sluiting van klittenband of een magneetje.


Hierboven een foto van het getekende patroon. Dit patroon heeft een ronde klep. Maar ben je in het bezit van mooie randmallen zijn die hier ook goed voor te gebruiken natuurlijk.


Op deze 2 foto's laat ik zien hoe het basispatroon geknipt/gesneden is. Het halve maantje is net als bij de andere cadeaukaart houder met een ponsje gemaakt. Hier heb ik ook gebruik gemaakt van dubbelzijdig tape. Ik vind dit iets steviger maar het kan natuurlijk ook met lijm geplakt worden.


Zo ziet het er in zijn geheel dus uit als alles geplakt is.
De bruine rondjes laten zien waar eventueel het klittenband of de magneetjes geplaatst kunnen worden.

 

Nog even een overzicht foto.


Ik heb deze voorbeelden en patronen weer met veel plezier voor jullie gemaakt en hoop heel veel varianten te gaan zien de komende tijd!
Mochten jullie nog vragen hebben? Stel ze gerust, ik probeer je dan zo goed mogelijk te helpen.

Nu volgen er nog een aantal foto's met materialen van Craft sensations waar ik gebruik van gemaakt heb;

Creatieve groetjes, 

Sonja.
6 opmerkingen: