Pagina's

vrijdag 8 november 2019

kerstkaartje gemaakt met embossingfolder

De tijd van de kerstkaartjes breekt weer aan en zo ook weer de stress om de kaartjes weer op tijd klaar te krijgen.
Ieder jaar neem ik me voor om er tijdig er aan te beginnen, en ondanks dat ik iedere maand voor de workshops wel een kerstkaart maak blijft het toch ieder jaar weer stressen.
Het kaartje wat ik nu voor de online workshops gemaakt heb is kaartje dat niet zo heel ingewikkeld is en waar je er makkelijk een paar achter elkaar van kunt maken.


De kaartjes heb ik gemaakt papier uit de kerst paper pads.

Ik heb gewerkt met het papier pad links bovenOok de plaatjes die ik in de hoeken verwerkt heb komen uit dit papier pad
door ze een beetje op te bollen en met foam tape of 3D kit op te plakken krijgt het het idee van een 3D plaatje.


Het cardstock op de voorkant heb ik geembost met een embossingfolder
daarna heb ik het gekleurd met inkt op waterbasis, de kleine inkt pads van CS zijn hier heel geschikt voor maar ook distress inkt kun je hier heel goed voor gebruiken.

De spetters heb ik gemaakt met 3D pearl paint en met aquarel verf
beide leng je wat aan met water zodat het wat vloeibaarder is, dan neem je het op met een groot penseel en tik je met een hard voorwerp de inkt/verf van de penseel af op je papier.


Ook bij dit kaartje heb ik gewerkt met papier uit hetzelfde paper pad, ik heb wel een ander embossing folder gebruikt maar deze keer bewerkt met distress inkt.
Om de afbeelding er meer uit te laten springen ben ik er heel lichtjes overheen gegaan met 3D pearl paint.


Ook hier heb ik in de hoeken weer wat plaatjes gebruikt om de kaart af te maken.Omdat ik de smaak te pakken had heb ik ook meteen maar een 3de kaartje gemaakt
door iedere keer toch ander papier te gebruiken heb ik in een handomdraai 3 kaartjes op dezelfde manier gemaakt maar toch allemaal weer anders door een ander plaatje of ander embossingfolder te gebruiken.


Je zou ook de achtergrond met meerdere kleurtjes inkt kunnen bewerken
let dan wel op dat je niet te veel kleuren gebruikt anders kan het wel heel druk worden .


Het spetteren met verf en inkt is een leuk werkje maar let er wel op dat de spetters echt alle kanten op gaan dus gebruik een schort en leg je papier desnoods in een doosje zodat de spetters niet alle kanten uit kunnen gaan.


Het was weer een leuke online workshop om uit te werken, de dames van de workshop groep zijn er inmiddels al mee aan de slag gegaan en ik ben ook heel benieuwd naar de resultaten .
Gebruikte Craft Sensations materialen:2 opmerkingen: