Pagina's

maandag 25 juli 2022

Pop up kaart met taart ;-) (tutorial)

 


Hoi allemaal! 

Vandaag laat ik je zien hoe je een 'pop up kaart met taart' maakt ;-). Het idee gaat al langer rond op sociale media en er zijn verschillende manieren om deze leuke kaart te maken. In het filmpje dat je hieronder aantreft laat ik je zien hoe ik de taart gemaakt heb. Het is bij uitstek een verjaardagskaart voor een speciale jarige job. Bij het openen van de kaart zal de jarige job een taartpunt voorgeschoteld krijgen. Op de foto hieronder zie je mijn variant ;-). 

De taart is gemaakt van een viertal stukjes cardstock, drie in een 'cake-kleur' en voor de bovenzijde koos ik gewoon wit (creme of slagroom). Kaarsje op de taart heb ik ook zelf gemaakt, en met een paar kleeftabjes vastgezet aan de onderzijde van het witte dekje. In de tutorial laat ik je zien hoe je dat doet. 

Ik koos ervoor te werken met paars-, lila- en blauwtinten die je vindt in het blok 'Everyone needs good basics'. Superleuk papier, en ik vind de kleuren helemaal passen bij het idee taart en thee. De taart heb ik opgeleukt met vlindertjes en strikjes, en je moet er even goed opletten dat je niet op de rilnaden plakt. Anders werkt het mechanisme niet meer. 

Ik werkte met verschillende stempelsetjes, en vind de vintage theekopjes helemaal passen bij een stukje taart op een verjaardag. De taart heb ik verder opgeleukt met washitape en wit cardstock dat ik zo geknipt heb, dat het lijkt alsof de creme over de rand druipt. 


Naast papier en stempeltjes heb ik gewerkt met kleurpotloden, blingetjes en een stukje lint om de kaart aan te kleden. Het betreft trouwens een standaard kaartformaat, maar...hij is wel vrij dik als je hem dichtklapt. Mijn idee is dan ook om de kaart persoonlijk te geven, des te leuker want ik ben nu al benieuwd naar de reactie van de ontvanger bij het zien van dat lekkere puntje taart ;-). 

Hieronder een close up van de theekopjes. Zoals je ziet heb ik het kleuren heel eenvoudig gehouden.


De voorkant van de kaart heb ik van twee matten voorzien. De matten snijd ik altijd 3 of 5 mm kleiner. De onderste mat is dus rondom 3 mm kleiner dan de kaart, en de tweede mat is ook weer 3 mm kleiner dan de eerste mat. Maar je kunt dus ook kiezen voor 5 mm. Deze maten geven meestal het mooiste resultaat. Hoe vinden jullie het gevlekte papier? Helemaal leuk toch? Dankzij het designerpapier hoefde ik niet lang te zoeken naar kleuren om de kopjes in te kleuren. Om wat meer diepte te krijgen, en de schaduwen wat aan te zetten, heb ik een grijs potlood gebruikt. Verder een blauw- en paarstint. Blingetje in het paars mogen niet ontbreken. 


Dit is de kaart van vandaag! Ik hoop van harte dat jullie mijn kaart-met-taart leuk vinden, en voor degenen die 'm ook willen maken heb ik hieronder een filmpje waarin ik je uitleg hoe je de taart in de kaart maakt. Veel plezier met maken, en deel jouw project met ons op onze facebookgroep 'Creatief met Craft Sensations en Art Sensations'.

Creatieve groetjes,
Sandra Gebruikte producten: 2 opmerkingen: