Pagina's

vrijdag 28 januari 2022

Enveloppen album "Don't feel stupid"

 

Hi allemaal,

Ik heb deze keer een mini album gemaakt van zwarte A5 enveloppen, maar dit kan natuurlijk met alle kleuren en maten enveloppen met de opening aan de lange kant. Dit album is gemaakt met 3 enveloppen en sluit met een strikje. Alle teksten, plaatjes en designpapier komen uit het blok "Classy Basics". Op de voorkant heb ik 2 plaatjes/teksten gemat op kraft en eronder een stukje draad met enkele pailletten. 
Wanneer je de eerste pagina opent, zie de basis opbouw die door alle pagina's heen worden gebruikt.


De pagina's hebben allemaal een fotohoekje, ik heb deze gemaakt met een pons. In het hoekje kan je een foto plaatsen.


Wanneer je het album omdraait heb je nog een pagina, dus in totaal 3x2 pagina's met allemaal een pocket waar je ook nog foto's kunt stoppen. Omdat de foto in de hoekjes niet gelijmd zitten kan je dus steeds een andere foto erin schuiven. De rest stop je dan in de pockets, veel ruimte om je foto's te bewaren dus.


 
Hieronder kan je lezen hoe het is gemaakt en welke materialen ik heb gebruikt. Mocht je nou geïnspireerd zijn en ook met enveloppen een album gaat maken laat dit dan vooral zien op de Facebook groep!

Liefs,
 

Tutorial:

Ril de enveloppen in het midden, zie foto:


Neem de flap van een envelop als mal en teken deze na vanaf de rillijn aan beide kanten:


Knip dit uit en je hebt 2 pockets per envelop.


Doe dit 3x.


Voorzie 1 envelop aan de achterzijde van tape, zoals op de foto, dan heb je nog 2 extra pockets, deze heb ik niet laten zien op de foto's maar zijn er wel.


Plaats nu de 2 andere enveloppen in spiegelbeeld op de tape.


Nu heb je al een mini album.


Plaats als laatste nog een lintje voor de sluiting aan 1 zijde van je album, op de andere zijde wordt het lintje niet vastgelijmd.


Het designpapier snij je 0.5cm kleiner en dan kan je gaan versieren!


Gebruikte materialen:

Designpapier


Pailletten


Kraft.

8 opmerkingen: