Pagina's

woensdag 27 oktober 2021

"Verzamel box"Hallo allemaal, 

Voor vandaag heb ik een foto tutorial gemaakt van de verzamel box die ikzelf heb gemaakt in mijn vakantie. Ik heb mijn box in onze facebook groep laten zien op 18 augustus en heb daar veel leuke reacties op gekregen en ook een paar keer de vraag of daar een uitwerking van was,  die had ik niet omdat ik het op You tube gevonden heb bij Shellie Geigle.  Deze mevrouw werkt met inches en omdat niet iedereen hiermee werkt en ik toch deze box voor jullie wilde uitwerken, heb ik voor deze tutorial alles in cm omgezet en ook verschillende maten aan gepast. Ook heb ik voor de basis geen cardstock gebruikt maar ben gelijk met designpapier uit een mooi kerstblok van vorig seizoen begonnen. Dat scheelt een hoop werk en het resultaat is er echt niet minder om.😏 Hieronder heb ik eerst nog twee foto's van mijn verzamel box uit augustus geplaatst en daarna de box voor deze tutorial. Ik hoop dat ik vele van jullie met deze foto tutorial kan inspireren om ook zo'n handige verzamel box te gaan maken en deze natuurlijk met ons op onze facebook pagina de delen!! Alvast veel plezier!Zoals je kan zien is deze verzamel box al een beetje geënt op de feestdagen omdat ik er mijn spulletjes voor de kerstkaarten in wil bewaren. De buitenkant heb ik bewust heel rustig gelaten en er alleen wat rode pareltjes en wat houten x-en met goud glitter opgeplakt. Hieronder volgen eerst nog wat detailfoto's van de binnenkant van de box.

Tutorial:
Voor deze tutorial heb ik alleen gebruik gemaakt van de materialen die ik helemaal onderaan het blog laat zien. Verder een liniaal, schaar, mesje, ril pen, potlood, dubbelzijdig tape en lijm. Op veel foto's heb ik een kaartje met de maten zoals ik die gebruikt heb erbij liggen. Ik hoop dat de foto's het hele proces duidelijk vertellen, maar mocht je toch nog vragen hebben stel ze dan gerust, ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. 

de vierkantjes in het midden van de zijkant ertussen uitknippen op de rillijnen die je getrokken hebt en daarna alles vouwen.De foto boven heeft door de lichtval een roze tint gekregen maar is echt wit met grijs/ zwart.Op de lange kant de rillijnen tot de eerste horizontale rillijn inknippen.
Ik heb er voor gekozen deze driehoekjes weg te knippen, dit is niet noodzakelijk, je kan ook alleen de rillijn wegknippen en de deksel met de vierkantjes dichtplakken.
De basis is klaar en nu volgt het binnenwerk te beginnen met de grote pocket die tegen de achterkant van de box geplaatst wordt.

Als je de bodem gaat plakken, let er dan goed op dat je het niet over de rillijn van de achterkant van de basis heen plakt.


Voor de sier heb ik er een washi tape randje langs geplakt. Doe dit voor dat je de zijkanten vastplakt.


Voor pocket 2 en 3 heb ik even voorbeeld malletjes gemaakt om te laten zien hoe deze bevestigd moeten worden in de box. Op de tweede foto zie je (bij de paperclip) wat je eerst moet vastplakken voor je het geheel gaat vast plakken in de box.


Ik heb op het dubbelzijdige tape nog wat lijm gedaan zodat je even tijd hebt om alles goed op zijn plek te schuiven voordat het echt vastzit.

Voor de inhoud heb ik lange stroken wit cardstock van 19 - 7.5 cm gesneden en deze dubbelgevouwen. In het midden van de vouw een gaatje gemaakt en hier een stukje bakers twine doorheen gevlochten om de pagina's bij elkaar te houden en dit geheel in de kaft van het boekje geplakt.

Hieronder zijn twee kleine pockets extra voor de beide zijflappen van de voorkant van de box.Op de foto hieronder is te zien dat ik pocket 2 en 3 ook een randje met washi tape gegeven heb als ook een randje langs de boven en onderkant van het mapje. Om de pagina's en voorkant van het boekje heb ik een kleine banderol van een restje DSP geplakt en daarop ook wat washi tape verwerkt.


Met heel veel plezier heb ik deze verzamel box voor jullie uitgewerkt voor deze tutorial. En voor diegene die hem nu ook gaan maken, veel succes en daarna heel veel plezier ermee! Ik denk dat t.z.t. er bij mij ook zomaar nog één bij kan komen die ik dan ook weer met jullie zal delen. Creatieve groetjes voor nu, Sonja.


Hieronder volgen dan nog de foto's van de CS materialen die ik voor deze verzamel boxen heb gebruikt:


9 opmerkingen:

 1. wauw, dit is superknap gemaakt !
  grtjs,martina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Ik ben er nu mee bezig, maar is het niet zonde om het notitieblokje vast te plakken? Als je het los in een van de vakjes zet, is het makkelijker in gebruik lijkt mij....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerry, dank je wel en die keuze is natuurlijk geheel vrij. Ik heb het zo gemaakt maar iedereen is vrij om zijn/ haar eigen invulling aan zo'n box te geven. Wat wij eigenlijk met een tutorial doen is suggesties aandragen. Veel plezier en succes met maken. Groetjes, Sonja

   Verwijderen
 3. Très chouette, le genre de projet que j'aime beaucoup !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat geweldig! Ik ga hem zeker snel maken!

  BeantwoordenVerwijderen