Pagina's

woensdag 4 augustus 2021

"Windvanger"

 


Goedemorgen, 

Voor vandaag heb ik een kleine maar leuke blog voor de haaksters onder ons. Zoals jullie misschien al wel gezien hebben op het net is de zelf gehaakte windvanger een echte hype op dit moment. Je vind ze in verschillende afmetingen en tientallen varianten. Ik vond het een uitdaging om het met het bakers twine van Craft Sensations te proberen en ben ermee aan de slag gegaan. Ik moet zeggen dat het wel wat lastig ging door het extra glitterdraadje wat om het twine gedraaid zit, maar zoals jullie zien is het gelukt!


In de collage hieronder is te zien dat ik ook nog een windvanger van jutetouw en zwart garen en een windvanger van katoen met overlopende kleuren gehaakt heb. (het zou zomaar een kleine verslaving kunnen worden😉)


Hoe ben ik te werk gegaan... ik heb eerst een ketting van 100 lossen gehaakt.


In elk van die 100 lossen heb ik 2 stokjes gehaakt. (totaal dus 200 stokjes)aan het eind van de toer een keerlosse en vervolgens het werk gedraaid en weer in elk stokje 2 stokjes gehaakt. (totaal dus 400 stokjes)


zoals je op de foto hieronder ziet is het werk nu al heel behoorlijk gedraaid. ik vind het zo leuk, maar wil je zelf meer draaiingen hebben dan zou je de laatste toer met 3 stokjes in elk stokje kunnen haken.


Ik heb nu met blauwe twine, aan de goede kant, opnieuw aangehecht voor een sierrandje van halve vaste om alle 400 stokjes (van de laatste toer) heen.


Aan het einde van deze sierrand heb ik de blauwe draad weer afgehecht en de basis kleur weer gepakt om het geheel aftewerken met de "kreeftensteek". (dit is van links naar rechts een vaste haken.)


Ik vond het leuk om te laten zien dat het Twine dus niet alleen voor verpakking en versiering gebruikt hoeft te worden maar dat je er dus bv. ook mee kan haken. Ikzelf ga nog weer aan de slag om meerdere varianten uit te proberen en hoop, dat als jullie er ook mee aan de slag gaan, jullie het ook met ons willen delen op onze facebook pagina. Voor nu creatieve groetjes,  Sonja.

6 opmerkingen: