Pagina's

zaterdag 24 april 2021

tag kaart / boekje

 

Goede morgen,

ik ben bezig geweest met een leuk labelboekje, je kunt het gebruiken als kaart, mini boekje of giftcard holder. ik vind heb zelf ook erg leuk voor moederdag.

Ik heb voor jullie stap voor stap foto's gemaakt zodat je hem zelf naar wens na kunt maken.

Boodschappenlijstje:

Designpapier: 

A 23 cm breed x 10,5 cm hoog

B 10,5 cm breed x 29 cm hoog

Cardstock:

A 13,5 cm x 6,5 cm

B 9 cm x 27 cm

C 9 cm x 12 cm

je hebt ook 2 stukjes lint van 30 cm nodig en een paperclip.


We beginnen met stuk designpapier A deze ril je op 1,5-2 en 12,5 cm


Nu pak je designpapier B, deze ril je op 14,5 cm en vouw deze dubbel, daarna haal je aan de kant van de vouw 2 schuine hoekjes zodat je een label hebt.Draai het B gedeelte om met de binnenkant naar je toe en voorzie de plakstrook van een strookje tape, en knip hoekjes schuin af.


Nu plak je de strook, onderaan de binnenkant van je label, zoals op de foto let op dat je hem tegen de eerste rillijn plakt !


voorzie de linker flap van een dun strookje tape links en onderaan, en vouw/plak deze dicht, nu heb je een pocket.Draai het geheel om en plak een stukje lint in het midden van de label, tape de label daarna verder in zodat deze dichtgeplakt kan worden.Nu ziet het er zo uit.


Pak cardstock A ril deze op 1,5 en 12, en op 1 lange kant op 1,5 cm, doe tape op de plakstroken en knip de hoekjes af , en vouw de stroken naar binnen, nu heb je een pocket.Plak de pocket onderaan je tag. 


Pak cardstock C en snij 2 hoekjes af van de bovenkant op 1,5 cm, nu heb je een label die je in de pocket van je linker flap kunt steken.Plak nog een stukje lint vast aan de voorkant van je kaart/boekje (deze kun je later weg werken als je de voorkant gaat versieren)We hebben alleen cardstock C nog, deze ril je op 9 cm en 18 cm vouw de rechter flap naar binnen en de rechter eroverheen , zet dit vast met een paperclip.
Voorzie de achterkant van tape zodat je deze op je kaart/ boekje kunt plakken.
Deze komt aan de binnen kant van je linker pocket, je kaart/ boekje is nu klaar en kun je hem gaan versieren naar eigen smaak / inzicht.Veel plezier met het maken van de kaart/ het boekje, als je hem ook gemaakt heb show hem dan in de groep :)


wat heb ik gebruikt:

1 opmerking:

  1. This is a great job and a great gift! Thank you so much for the tutorial! Such a clear statement that it will be very easy to repeat)

    BeantwoordenVerwijderen