Pagina's

maandag 26 april 2021

Bloemetjeskaart


Deze bloemetjeskaart is heel eenvoudig te maken. Het enige dat je nodig hebt, zijn 3 kleuren Linen Metallic Cardstock, bloemen stansmal, stempel, strass steentjes, splitpennen en natuurlijk je basismateriaal, zoals een (snij)liniaal, mes, 3D tape, tissuetape en/of lijm.

Hieronder volgt een kleine tutorial.

Stap 1: Neem een bruin vel Linen Metallic Cardstock en vouw dit dubbel m.b.v. rilpen en een vouwbeen. Dit is je basiskaart. Neem ook een blauw vel Linen Metallic Cardstock en snijd dit op 10 cm x 14,5 cm. Snijd de binnenkant eruit, zodat er een blauw kader overblijft. Hierdoor wordt de kaart minder zwaar. Plak het blauwe kader op de bruine basiskaart. Plak hierop een wit stuk Linen Metallic Cardstock van 9,5 cm x 14 cm als topkaart (helaas is hier geen foto van).


Stap 2: Stans uit blauw Linen Metallic Cardstock 5 grote en 5 kleine bloemen. Stans uit bruin Linen Metallic Cardstock 5 middelgrote bloemen,


Stap 3: Krul alle bloemblaadjes door ze om een dun rond voorwerp te 'rollen'. Ik heb hiervoor een rilpen gebruikt.Stap 4: Plak de bloemetjes op elkaar volgens onderstaande foto en plak een strass steentje in het midden. Nu heb je een mooi 3D bloemetje.Stap 5: Plak de bloemen in een golfbeweging en iets over elkaar op de witte topkaart. Zie ook de bovenste foto.


Stap 6: Stempel de tekst op een wit strookje Linen Metallic Cardstock. Plak dit op een bruin strookje Linen Metallic Cardstock dat rondom 1,5 mm groter is. Maak aan beide kanten van de tekst een heel klein sneetje en druk daar 2 splitpennen door. Vouw ze aan de achterkant open. Plak het strookje met 3D tape rechtsonder op de kaart.Stap 7: Plak tot slot 2 smalle blauwe strookjes Linen Metallic Cardstock in de linker bovenhoek.


Het eindresultaat:


Deze bloemetjeskaart is natuurlijk zeer geschikt voor moederdag, maar kan ook goed gebruikt worden voor allerlei andere gelegenheden. In een andere kleurstelling en met een toepasselijke tekst is hij zelfs geschikt als condoleancekaart. 

Creatieve groetjes van


Gebruikte Craft Sensations producten:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten