Pagina's

zaterdag 27 februari 2021

scrapbook album gebonden met ringen

 

 Goede morgen,

Mijn schoonmoeder is vorige week 70 jaar geworden, dat moest gevierd worden (corona proof) ik heb een foto album gemaakt. De visite is langs gereden op geplande tijden, dus de foto's hiervan kan ze er straks zelf mooi inplakken.


           Ik heb het album zo gemaakt dat je meteen weet waar de foto's geplakt kunnen worden, 
                        dat is niet alleen makkelijk dit scheelt ook papier... echte Hollander ;) 
                                                    in dit album is plek voor 45-50 foto's.

     Het idee is niet van mezelf het is een patroon die je online kunt kopen, ik heb me laten inspireren                                                                  door het voorbeeld filmpje.                                                                                                Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en een andere binding gebruikt.Dus helaas heb ik ook geen tutorial voor jullie, maar wel een paar handige tips die ik op 1 van de pagina's uit mijn album heb gebruikt.

Alvast de eerste tip: ik laat vaak "dezelfde" pagina's terug komen, en deze beplak ik ook hetzelfde, dit geeft rust in je album maar scheelt ook tijd.

Ik ga deze pagina met jullie maken/ aan jullie uitleggen:


Voor deze pagina heb je een stuk kraftpapier nodig van 15 cm x 15 cm, hierop plak je een stuk designpapier van 14,5 cm x 14,5 cm.

Deze pagina heeft een belly band, dit gebruik ik wel vaker in een album, hier kun je wat achter schuiven. Hiervoor heb ik een strook van 6 cm x 17 cm gepakt en links en rechts aan de korte kant 1 cm gerild en dit vast geplakt met lijm.


 Vervolgens heb ik een dun strookje stevig tape geplakt op de omgevouwen delen. Dit kan midden op de pagina geplakt worden.Poloroid look a like, op de band heb ik "zogenaamd" een poloroid foto zitten, dit is een stukje degnpapier van 6,5 cm x 7,5 cm hierop kan een mini foto van 5 cm x 5 cm. Deze heb ik nog niet vast zitten omdat ik eerst uit 2 rest strookjes nog een banner knip die eronder geplakt worden.Ik heb proef banners gemaakt uit een restje de ene is 1 cm breed de andere 1,5 cm, deze leg/teken ik op het designpapier en knip ik uit. daarna kun je het naar wens vast plakken. (let op alleen het deel lijmen op de band)Vervolgens heb ik om nog extra foto's kwijt te kunnen een strook cardstock van 10 cm x 30 cm en gerild op 10 cm en 20 cm. Deze heb ik zig-zag opgevouwen, en achter de band geschoven. Hier kun je 6 foto's op kwijt.Ik hoop dat je wat hebt aan de tips, ik gebruik ze zelf erg vaak, de poloroid look a likes kun je natuurlijk in iedere maar maken die je zelf wilt.      

Verder heb ik het album niet echt opgepimt, dit vindt ik zelf altijd fijner als de foto's erin zitten, Ik laat bij de gebruikte materialen nog even zien wat je evt nog meer kunt gebruiken om te versieren.wat heb ik gebruikt:
wat is nog meer leuk:


4 opmerkingen: