Pagina's

woensdag 16 december 2020

Journaling Challenge 2021

 


Journaling challenge 2021

Nog even en het nieuwe jaar breekt aan... een jaar waarin we weer leuke, creatieve plannen voor hebben. Craft Sensations blijft ons verrassen met allerlei nieuwe producten en dan gaat het automatisch wel borrelen in het creatieve brein. 

In het komende jaar wil ik een journaling challenge starten en ik neem jullie vandaag alvast even mee. Zoals jullie op de foto zien, heeft elke maand een nieuw thema.
Je kan in elk journalboekje werken dus kies het formaat wat je zelf prettig vind werken.
Ik heb vaak in de planner met ringband van Craft Sensations gewerkt, dit is ideaal omdat je gewoon weer pagina´s kan toevoegen. Dit keer werk ik in het mini Travelers Notebook formaat en heb ik zelf een Travelers notebook omslag gemaakt van het nepleer van Craft Sensations.
Ik vind dit een heerlijk formaatje om op te werken en je kan dan makkelijk zelf boekjes samenstellen van het prachtige design papier van Craft Sensations.


Ik maak voor het hele jaar 4 boekjes die ik met de hand dichtnaai. Zo heb ik voor elk seizoen een nieuw boekje en maak ik ook wat meer pagina´s per thema om zo een mooi gevuld, chunky boekje te krijgen.
Ik heb voor de winter vast een boekje voorbereid en laat jullie vast de eerste pagina zien. Natuurlijk vind ik het leuk om te laten zien dat dit boekje over de journaling challenge gaat en daarom mag de prachtige foto (die ook bovenaan het bericht staat) die mijn dochter Anouk voor me heeft vorm gegeven niet ontbreken. Ik zorg ervoor dat ik met een elastiek mijn journal dicht kan maken want hij wordt vast heel dik met al die boekjes er straks in. Ik werk het elastiek af met een paar houten kraaltjes.


Nu weten jullie de thema´s en kan je alvast een beetje gaan bedenken wat je wil maken voor januari.
Op 13 januari zet ik een blog online over het thema Cosiness en komt er een album op onze groep waarin je jouw pagina kan laten zien. Er is geen vaste dag waarop de challenge wordt uitgezet dus hou ons blog en de Facebookgroep goed in de gaten! Maar je kan alvast vooruit werken als je dat wil.


Doe je ook gezellig mee? Je maakt kans op een prachtige prijs van Craft Sensations!
Hoe ik mijn boekje maakte:


Ik heb een stuk nepleer van Craft Sensations op maat geknipt van 21 x 14 cm en gaatjes met de gaatjestang van mijn opa, die kleermaker was erin gemaakt. Ik vind het zo mooi om zo weer aan hem herinnert te worden...
Ik wil er elastieken in maken zodat ik daar de boekjes in kan schuiven en rijg dat door de gaatjes.
Ik kom erachter dat 4 gaatjes niet 4 elastieken oplevert maar ik laat het zo. 


De pagina's van mijn boekje heb ik uitgesneden uit het prachtige designpapier van Craft Sensations op het formaat van een mini Travel Notebook: 17,5 x 12,5 cm. Voor het winterboekje heb ik 4 pagina's en een windowpagina (dit is een pagina waar een raampje uit is zodat je er wat tussen kan maken) gesneden en dubbelgevouwen tot een boekje.
Op deze eerste pagina heb ik een strook papier met bloemen geplakt en bewerkt met modelling paste door een stencil zodat er een leuk patroon ontstaat. Ik weet dat ik er nog weer van alles overheen ga plakken maar je ziet er altijd wel iets van terug en ik vind het mooi als er verschillende structuren op de pagina zitten.


De foto mat ik op een mooi roze papier uit hetzelfde blok zodat de kleuren goed bij elkaar passen.


Ook hier zie je dat ik wat verschillende structuren bij elkaar breng tot 1 geheel zodat ik het zo in mijn boekje kan plakken. Ik rafel een stukje stof wat uit en gebruik hier verder nog washi-tape en golfkarton.
En ik zet het vast met mini nietjes, dat mag gewoon in een junkjournal! Haha ik vind het wel grappig maar moest er eerst echt wel even aan wennen hoor.
(daar hoef je trouwens niet een duur ding voor te kopen als je dat al ergens voorbij hebt zien komen maar liggen ook goedkoop in de normale winkel waar je nietmachines kan kopen, ssssst)


Zoals je ziet heb ik het gemaakte elementje rechts opgeplakt, zo op de pagina ziet het er al heel anders uit he? Ik schuif ook eerst wel even op de pagina met de losse onderdelen tot ik zeker weet hoe ik het wil hebben en niet het dan pas aan elkaar vast.
Ik heb nog een stansje liggen met hartjes die ik ook erop plak.


Nu de foto erop en je ziet van alles toch nog op de achtergrond, een leuk begin van mijn junk journal.


Ik hoop natuurlijk dat jullie gaan meedoen en je pagina laat zien! 
Heel veel plezier alvast bij de voorbereidingen van jouw journal.

Ik gebruikte de volgende artikelen van Craft Sensations:

2 opmerkingen: