Pagina's

woensdag 30 september 2020

"Fresh start"

Hallo allemaal,
Vandaag laat ik jullie een kaart zien met een tekst die mij  toch wel aanspreekt, vandaar ook de titel 'Fresh start'.
"Elke dag is een nieuwe start" en wat is er leuker om die met een leuke, eenvoudig te maken kaart, te beginnen!  Eerst laat ik jullie wat foto's zien van de kaart die ik gemaakt heb en daarna volgt er een uitleg met foto's. 
Met mijn creatieve, nieuwe start van deze dag hoop ik jullie inspiratie gegeven te hebben om ook aan de slag te gaan!
Veel plezier! 
Op de foto hieronder zie je een overzicht van het papier en de stempel die ik voor deze kaart gebruikt heb. Verder heb ik nog wat touw, verbandgaas en sequins gebruikt. Het plaatje is er één uit mijn eigen voorraad.


Hieronder volgt dan de uitleg van de kaart.  Ik heb voor de basiskaart gekozen voor kraft papier. Voor de 'mat'laag heb ik gewoon wit papier uit het blok gebruikt.


Zoals op de foto te zien is heb ik een stuk kraft papier van 20 - 18 cm genomen. De rode, horizontale en verticale stippellijnen aan de linker en bovenkant zijn de rillijnen die ik op 6 cm van de linker- en bovenkant gemeten heb. (dit zijn dal vouwen) Vervolgens heb ik een diagonale rillijn getrokken. Hiervoor heb ik vanuit de linker bovenhoek 12 cm naar beneden en naar rechts gemeten en daar een streepje gezet en vervolgens de rillijn getrokken.


Op deze 3 foto's zie je hoe ik de kaart gevouwen heb. Hierboven, heb ik de diagonale rillijn (dit is een berg vouw) zo gevouwen dat de 2 dal vouwen precies op elkaar liggen. Voor de duidelijkheid heb ik er even de potloden bijgelegd.


Zo ziet het er uit als je alle ril vouwen in dal- en berg vouw gevouwen hebt. 


Op de foto hieronder laat ik zien hoe ik de verschillende witte 'mat'delen op de basis gelegd heb. De rode lijnen en kringels zijn de gedeeltes die ik er af gesneden heb zoals je op de volgende foto's kan zien.
Op de foto hieronder zie je het resultaat als alle 'mat'delen erop geplakt zijn.


Het plakken van het design papier gaat op dezelfde manier als de 'mat'laag. Onder het plaatje met de vogeltjes heb ik wat wondgaas geplakt. Maar dat hoeft natuurlijk niet.


De twee cirkels met de stempel heb ik uit kraft- en wit cardstock gesneden en iets verhoogd opgeplakt. Verder heb ik op de linker zijkant nog een kleine pocket gemaakt met wat restjes cardstock, designpapier en  wat touw en hier een klein labeltje in gestoken waar later een boodschap of tekstje op geschreven kan worden.Ik hoop dat ik jullie met deze tutorial een beetje inspiratie gegeven heb om ook zo'n leuk eenvoudig kaartje te gaan maken! Misschien wel als 'fresh start' voor een nieuw seizoen vol creativiteit! Voor nu wens ik jullie veel plezier met deze blogpost en tot een volgende keer!
Creatieve groetjes van Sonja.


3 opmerkingen:

 1. woh wat een supermooi kaart en zeker een duidelijk uitleg thanks er voor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kaart.
  Prachtig papier.
  Wat ik wel erg jammer vind is dat de tekst stempels steeds vaker alleen in het Engels verkrijgbaar zijn.
  Wij hebben vooral veel ouderen in de familie die dat Engels niet spreken of verstaan en dus gebruik ik bij voorkeur Nederlands.

  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superbe et très bien expliqué ! merci ! je vais certainement la faire, c'est un pliage original. A bientôt.

  BeantwoordenVerwijderen