Pagina's

maandag 29 april 2019

'Kiekeboe' verjaardagskaart


Hoi hoi! 

Vandaag op het blog weer eens een 'good old' verjaardagskaart. Ik koos ervoor om een 'Kiekeboe-kaartje' te maken. Ik houd van interactieve kaartjes en doorkijkjes. Dit Kiekeboe-kaartje combineert beiden. Het paneeltje met de ballonnen en het spreukje maakt namelijk plaats voor een ander paneeltje met een verjaardagspuppy in een doosje. Zo schattig! Ben nu al benieuwd naar de reactie van de ontvanger van de kaart ;-)
Hoewel ik meteen al wist dat ik een Kiekeboe-kaartje wilde maken ben ik nog wel een tijdje zoet geweest met het ontwerp van mijn kaartje: welke stempeltjes, welk papier, kleuren?? Zoveel keuzes! Tot ik op het onaangebroken blok 'Mix and Match Basics' stuitte. Als ik het moeilijk vind om beslissingen te nemen laat ik me soms simpel leiden door de vraag: heb ik hier al mee gewerkt? En als het antwoord 'nee' is, is de beslissing gauw genomen.


Het kaartje oogt ongeopend al heel leuk, al zeg ik het zelf ;-). De gekleurde ballonnetjes, een gezellig spreukje, bloempje, gouden strik met bling en natuurlijk het prachtige papier doen al veel. Voor wat meer diepte heb ik de randen van het designerpapier ge-inkt met zwarte inkt. Om het Kiekeboe-effect te creëren stanste ik rechtsonder een cirkel uit. Daarachter dus het paneeltje met de ballonnen. Om mijn doorkijkje mooi af te werken heb ik deze bekleed met ring goudkleurig cardstock.


De goudkleurige strik maakte ik dit keer met mijn enveloppe punchboard. Vaak maak ik gewoon gebruik van een papieren mal die op internet te vinden is en uitgeprint kan worden. Je hebt niet per se duur materiaal nodig om mooie dingen te maken.


De ballonnen heb ik met een glitterpen bewerkt en daarna heb ik er glossy accents op aangebracht. Dat geeft dat mooie glans-effect, en het zorgt voor een beetje 3D. 


Het verrassingseffect doet zich voor bij het openen van de kaart. Wordt de kaart geopend dan verschijnt een ander paneeltje met daarop een puppy in een kartonnen doosje. Zo schattig!! 


Koekoek! Daar ben ik dan! Jouw verjaardags-presentje ;-). Hieronder een foto van de kaart als hij helemaal geopend is. Overigens zou ik op de voorkant van de kaart een versiersel aanbrengen dat wat minder 3D is dan mijn strik. De strik verhindert dat de kaart helemaal geopend kan worden. Gaat net goed in dit kaartje, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat het schuivende paneeltje in het geheel zichtbaar wordt. 


Hieronder een close-up van de kleine puppy in het doosje. Het hart heb ik ook met glossy accents bewerkt en glimt mooi! Het zijn vaak net die kleine details die 't geheel afmaken. 
 De puppy heb ik met kleurpotloden uit de 'oude' doos van Craft Sensations gekleurd. Daar zitten precies die kleurtjes in die ik graag gebruik om diertjes mee te kleuren. Hoe leuk is dit designerpapier, met zwarte en gouden stippen? Helemaal geschikt voor een verjaardagskaart. De binnenzijde van de kaart heeft verder niets nodig. Denk dat het ook heel leuk is om een cadeaukaart-houder te maken met dit papier. Misschien iets voor een volgende keer ;-).

  
Tenslotte nog een paar foto's van de kaart dicht. Op de foto's is goed te zien hoe 'shiny' de kaart is. Ik houd ervan ;-)
Dat was 'm voor vandaag! Ik hoop dat jullie mijn kaartje leuk vinden. Wil je ook zo'n kaartje maken zoek op 'Kiekeboe-kaart' of op 'Peek-a-boo-card' en je zult vele voorbeelden vinden. Deel jullie projecten met ons op de Facebook-groep 'Creatief met Craft Sensations'. Ben benieuwd welke draai jullie zouden geven aan een Kiekeboe-kaartje. 

Creatieve groetjes,
Sandra

Hieronder de lijst met gebruikte materialen.


7 opmerkingen: