Pagina's

donderdag 29 november 2018

winters tafereeltje maken met Craft Sensations materialenHallo allemaal

Ik heb weer eens lekker geshopt bij Action en heb daar weer allerlei leuke spulletjes gekocht die ik vervolgens weer gepimpt heb met Craft Sensations materialen

In dit blog bericht ga ik jullie aan hand van stappen foto's laten zien hoe ik alles bewerkt heb en er een leuk winters tafereeltje van gemaakt heb.
Bewerken van de kaars met 3D pearl paint en deco glue

Ik ben begonnen met het pimpen van de kaars.
Ik heb een nep kaars gekocht omdat ik niet weet wat de verf doet op een echte kaars 
Deze kaars heeft een timer en gaat dus vanzelf aan een uit dus je kunt hem heel mooi ergens in verwerken zonder dat je hem iedere keer er weer uit hoeft te halen om aan of uit te zetten.

Ik heb de verf  deppend aangebracht op de kaars, ik heb dit in 2 lagen gedaan.
Laat wel de eerst laag goed drogen voor dat je de volgende laag aan gaat brengen, het door proces versnellen met een heattool kan wel maar ben hier dan wel heel voorzichtig mee want ook al is het een nep kaars hij is toch echt van wax dus zodra dat te warm word smelt dat.

Doordat je de verf deppend opbrengt drenkt de verf goed in het structuur van de kaars waardoor hij wel en rustieke uitstraling blijft houden.


 Op deze manier kun je je kaarsen helemaal aanpassen aan je interieur 

Nu de kaars droog is kun je de volgende stap gaan doen.
Neem wat poeder sneeuw, een beetje water en deco glue

Doe wat deco glue in een bakje roer hier een beetje water door en meng dit goed door voeg als laatste de poeder sneeuw toe en roer dit heel goed door, ook heb ik er nog een beetje licht blauwe glitters uit de craft bottle doorheen gedaan zodat de sneeuw wat gaat schitteren.

Nu heb een dik prutje, pak een grove kwast en breng dit deppend op.
Ga net zo lang door tot je het gewenste effect hebt.Laat de kaars goed drogen de sneeuw word hard en van de lijm zie je niks meer terug.
Gooi je restje sneeuw  nog niet weg want dit kun je later nog gebruiken bij het maken van de kerstballen


Bewerken van de adhesive deco border met 3D pearl paint

De adhesive borders zijn heel leuk om mee te werken maar de kleur die nodig hebt zit er dan niet altijd in, maar de borders zijn wel heel goed te verven met de 3D pearl paint.

Ik heb de border even vast geplakt op mijn craft sheet zodat hij goed blijft liggen als ik hem ga bewerken.
Breng de verf deppend aan op de border, laat het goed drogen en herhaal deze stap nogmaals indien nodig.

 Zodra de border droog is kun je hem verwerken op je project, hij heeft een zelfklevende laag dus ook heel eenvoudig op te plakken.

Het bewerken van het dienblad en kerstballen


De rand van het dienblad is wat grijsachtig dat paste niet helemaal goed bij het tafereeltje wat ik voor ogen had dus ik heb de rand bewerkt  met witte 3D pearl paint.
Hierdoor krijgt de rand een wat parelmoer achtig uiterlijk en werd het grijs wat zachter van kleur.
zie op de foto hieronder het effect van de 3D paint.


De binnenkant het dienblad heb ik bewerkt met design papier en deco fur.
Ik heb een cirkel op maat gemaakt en deze op de bodem geplakt met deco glue, vervolgens heb ik dat heel goed laten drogen  en heb ik zelf glitterlijm gemaakt en een laagje over het design papier gesmeerd
Hoe ik de glitterlijm gemaakt heb kun je zien in deze blogpost

Daarna heb ik deco fur op maat geknipt en met deco glue aan de binnenkant vast gelijmdHet bewerken van de kerstballen

Ik heb een snoertje met blauwe kerstlichtjes in de achterkant van de bal gestopt.
in de bal zit er een verdeler en daar heb ik een plaatje opgeplakt met deco glue en ook dit plaatje heb ik bewerkt met glitterlijm
De bal heb ik dicht gemaakt en ben ik de achterkant van de bal ben ik gaan bewerken met modeleerpasta dit breng ik deppen aan met een kwast en dit mag lekker dik.
Je brengt het aan tot net over de las van de bal zodat ook die gelijk weg valt.
Je ziet op de laatste foto als het droogt lijkt het al meer op sneeuw.
Ik heb 2 lagen aangebracht zodat je van het snoertje niks meer ziet maar dat er nog wel de lichtjes door komen
Als de moddeleer pasta droog is neem je je deco sneeuw er weer bij dit dep je over de hele achterkant van de bal en ook iets over de lijn waar je gestopt was met je modeleerpasta.
Nu valt de lijn wat meer weg en is het net of er een klein laagje ijs over de ligt.


Doe de lichtjes aan in de bal en je hebt een leuke verlichte sneeuwbal.

als laatste heb ik nog wat kleine piepschuimballetjes op het dienblad gelegd als decoratie en op deze manier kun je zelf hele leuke kerst/winterdecoraties maken. De materialen die ik gebruikt hebGroetjes4 opmerkingen:

  1. Goh, wat zit jij toch vol net originele ideeën, dit zijn ook weer leuke projecten, en nog compleet met goede beschrijving ook, top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de leuke reactie Angélique, fijn om te horen dat de beschrijving duidelijk is. Er is vaak veel mogelijk met de artikelen dan dat je zou denken, en mijn probleem is dat ik overal pimp mogelijkheden in zie daar worden ze thuis wel eens niet goed van hahaha.

      Verwijderen