Pagina's

zondag 13 augustus 2017

mini aquarium van mosaic lijstje

Hallo allemaalOns Design team heeft jullie al verschillende ideetjes laten zien wat je met de mosaic lijstjes kunt doen, nu vond het in het deze keer wel leuk om er eens geen foto of plaatje in te verwerken maar iets anders. Ik denk dat dit lijstje wel een hele leuke is voor op een kinder kamer.


Ik heb als basis een mdf lijstje en de blauwe en witte mosaic steentjes uit dit pakket gebruikt
Ik heb het lijstje eerst ingesmeerd met mod podge en daarna een stukje design papier uit deze leuke folie paper pads er op geplakt (paper pad links boven)


Daarna heb ik het papier rond om het lijstje weg gesneden met een mesje en een klein beetje de oneffenheden weg geschuurd met een schuur blokje

Daarna heb ik nog een laag mod podge over het papier gesmeerd dit heb ik gedaan omdat ik nog mosaic steentjes op het papier wil plakken en omdat ik bang ben dat het vocht wat in het voegsel zit het papier kapot maakt of losweekt gebruik ik een laag mod podge om het water bestendig te maken.Het achter kantje van de lijstje daar heb ik eerst een laag witte gesso op gezet en goed laten drogen daarna heb ik er een licht blauwe 3D pearl paint op gezet en hierbij golfjes gemaakt door strepen te maken die wat dikker zijn. dit heb ik weer goed laten drogen en dit nog eens herhaald met een donkerde blauw 3D pearl paint


Ik heb het visje en wat zeewier uit deze stempel serie ingekleurd met de zig clean colour markers 


Na dat ingekleurd te hebben heb ik ze uitgeknipt en op het achtergrondje geplakt. Let daarbij wel op dat je afbeelding goed uitkomt met de opening aan de voorkant.

Op de achterzijde van het voorste paneel heb ik een grip zakje geplakt dat heb ik rondom goed vast geplakt met sticky tape en daarna dit zakje gevuld met een beetje vloeibare handzeep. Let op!! gebruik niet te veel zeep want anders komt er te veel druk op te staan als je de delen op elkaar gaat plakken.


Om er voor te zorgen dat de druk niet al te groot word op het zakje heb ik daar waar het kan een stukje dubbelzijdig tape geplakt gebruik hiervoor ook weer niet al te dikke tape want anders ontstaat er wel een grote opening die je dan weer op moet gaan vullen.
Deze opening rondom het lijstje heb ik weg gewerkt met structuur pasta...breng dit goed dik op en werk het  mooi af dit kun je eventueel ook altijd nog verven als dat weer droog isMet een transparante parelpen heb ik heb druppeltjes gemaakt op de voorkant zo is het net of er water druppels op het lijstje liggen.En hier het eind resultaat!! 


Vergeten jullie niet om ons blog te volgen!! (links bovenin op blog volgen klikken) Want bij 500 volgers verloten wij een heel leuk pakket. 😉


Groetjes 


6 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk en wat een leuk met de handzeep binnenin,
  groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Angelique, je kunt in plaats van handzeep ook gel gebruiken maar dat is wat minder vloeibaar dus geeft dat ook weer een ander effect.

   Groetjes Sandra

   Verwijderen