Pagina's

donderdag 23 juni 2022

SOL fotoboekje

  

Hi allemaal,

Woensdag 21 juni heb ik op de Facebookpagina Creatief met Craft Sensations een SOL gegeven, dat houdt in dat we gezamenlijk met hints iets gaan maken. Je weet niet van te voren wat je gaat maken, wel krijg je een boodschappenlijstje van wat je klaar moet leggen. 

Het leuke is dat er een mooi pakket van Craft Sensations wordt verloot onder de deelnemers. Om hier kans op te maken moet je natuurlijk wel het designpapier van Craft Sensations gebruiken en ook voor 14 juli moet je 1 foto/collage van je creatie in het desbetreffende album plaatsen, zodat we 15 juli een winnaar kunnen loten.

We hebben dinsdag dus gezamenlijk dit fotomapje gemaakt!

Al het papier komt uit het blok "our adventure is calling" van Craft Sensations.


Alle pagina's zijn op dezelfde manier opgebouwd, met uitzondering van de eerste pagina, daar heb ik een extra pocket gemaakt van ribbelkarton met daarop een tag waar je kunt noteren welke vakantie het betreft.


Elke pagina heeft of links onder of rechts boven een leuke tekst met een stukje kant, deze zijn zo gelijmd dat er een foto onder kan worden geschoven. Er zitten ook 2 pockets in verwerkt, hierop heb ik een leuke afbeelding met tekst uit blok op geplaatst. In de pocket zit een tag.


Ook de achterkant heb ik voorzien van een afbeelding uit het blok.


Voor diegene die het leuk vinden heb ik hieronder alle hints geplaatst en de gebruikte materialen.

Liefs,


Het boodschappenlijstje:

Cardstock:
3 stuks 21x14.5cm
2 stuks 10.5x17cm
2 stuks 6x11cm

Designpapier bxh:
12 stuks 10x14cm, ik heb 6 verschillende prints.
4 stuks 7x10cm
Hou je van vintage, dan kan je dit alvast distressen en inkten.

En ook:
Lint +/-50cm
Stuk stof, dun papier of lint van minimaal 4cm breed en 14.5cm lang.

Voor de rest de basis materialen.

De hints:

HINT 1: NEEM EEN STUK CARDSTOCK VAN 21X14.5 EN RIL DIT OP 10.5CM, HERHAAL DIT 3X. DIEGENE DIE WILLEN INKTEN KUNNEN DIT NU DOEN.


HINT 2: NEEM HET CARDSTOCK VAN 17X10.5 EN RIL DIT OP 1-8.5-16CM. VOUW DE MIDDELSTE RILLIJN ALS BERG EN DE 2 BUITENSTE ALS DAL. DOE DIT 2X.


HINT 3: DRAAI HET OM EN VOORZIE DE FLAPJES VAN TAPE. PLAATS OOK TAPE AAN DE BINNENKANT VAN DE RILLIJN EN DE ONDERKANT. DIT WORDEN BIJ DE VOLGENDE HINT DE POCKETS. DIEGENE DIE WILLEN INKTEN MOETEN HET NU DOEN,


HINT 4: DE POCKETS KAN JE NU DICHT LIJMEN. DE TAPE OP DE FLAPJES LAAT JE NOG EVEN ZITTEN.WE GAAN DE PAGINA'S AAN ELKAAR MAKEN, ZODAT ER EEN BOEKJE ONTSTAAT. LIJM DE POCKET MET HET FLAPJE AAN DE DICHTE KANT VAN DE DUBBELE PAGINA, LIJM DAAR WEER MET HET FLAPJE EEN DUBBEL PAGINA OP. HERHAAL DIT.


HINT 5: JE HEBT NOG 2 STUKJES CARDSTOCK OVER VAN 6X11CM, MAAK HIER EEN TAG VAN. SNIJ DE HOEKJES AF OP 1.5CM. DIT ZIJN DE TAGS VOOR IN DE POCKETS.


HINT 6: KNIP HET STUK LINT VAN 50CM DOORMIDDEN. PLAAK ZOWEL AAN DE VOORKANT ALS DE ACHTERKANT IN HET MIDDEN EEN STUKJE LINT, DIT IS DE SLUITING.


HINT 7: VOORZIE ZOWEL DE VOORKANT ALS DE ACHTERKANT VAN HET BOEKJE VAN DESIGNPAPIER.


HINT 8: LIJM NU OVER DE RUG VAN HET BOEKJE HET STROOKJE STOF, LINT OF DUN PAPIER.


HINT 9: NU KAN JE AL HET DESIGNPAPIER GAAN PLAATSEN EN DE BASIS IS AF! HET IS EEN FOTOBOEKJE GEWORDEN. JE KAN NU HET BOEKJE NAAR EIGEN INZICHT LEKKER GAAN VERSIEREN, HIERONDER ZIE JE WAT IK ERVAN GEMAAKT HEB. 

VEEL PLEZIER EN BEDNKT VOOR HET MEEDOEN!


Gebruikte materialen:

Cardstock


Designpapier


Bakerstwine


Parels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten