Pagina's

zaterdag 18 december 2021

SOL december

 


 Goede middag,

ik zag gisteren online komen dat alle winkels gaan sluiten. Ben snel nog de stad in geweest om alles binnen te hebben voor de kerst gelukkig is dat nu allemaal binnen. Ik heb ook beloofd vandaag de SOL online te zetten zodat je alles nog even rustig na kunt lezen.
Boodschappen lijstje:

1 x design van 21 x 21 cm, 3 design van 6,5 x 8,5 cm, 2 design van 12 x 8 cm, 4 x een kaartje van 6 x 7,5 cm. evt plaatje van 5 x 6 cm en 50 cm lint.Hieronder vind je de werkbeschrijving van de SOL:

HINT 1
Ril het cardstock van 21 x 21 op 9 cm en 18 cm, draai deze een kwartslag en ril dan op 7 cm en 14 cm.

HINT 2
Teken nu het patroon over zoals op de foto, rechts boven 3 cm, rechts midden 0,5 cm en rechts onder helemaal en onder in het midden teken je schuin af op ongeveer 1,5 cm.


HINT 3
Knip of snij het afgetekende gedeelte weg, en knip/snij de middenlijn in van rechts naar links tot het eerste blok.


HINT 4
Plak een strookje tape links onder, aan de rechterkant een strookje tape van boven na benden en plak het dicht als een pocket.


Hint 5
Plak 2 strookjes tape horizontaal op het rechterboven flapje van 4 cm ( ! plak deze nog niet dicht)


HINT 6
Vouw de linker onder flap naar binnen en dan nog een keer naar binnen van rechts naar links, doe het zelfde met de boven flappen.


Nu heb je dit, en kun je het geheel even omdraaien 


Dus zo, opening de andere kant op.


HINT 7
Nu kun je met tape een L plakken op het onderste gedeelte en mag je hem dicht plakken, nu heb je een boekje.HINT 8
De basis is nu af, je kunt nu met de stukken designpapier van 6,5 x 8,5 de eerste 2 pagina's beplakken en daarna mag het flapje ook dicht. 
het laatste stuk design mag op het laatste flapje waar 0,5 cm af is, (als je het mooier vind kun je er een klein reepje nog afsnijden)


HINT 9
pak jet designpapier van 8 x 12 cm en vouw deze dubbel op 6 cm, deze komt in de voorste pocket en 2 dubbel in de middelste pocket, hier steekt een stukje uit.


HINT 10
Pak het lint en vouw deze om de rug van je boekje, met even veel ruimte aan beide kanten, dit heb ik vast geplakt, daaroverheen heb ik 1 van de losse plaatjes geplakt met 3d tape.
ook heb ik een plaatje geplakt op de laatste flap een de buiten kant en de 2 overige kaartjes in de horizontale pockets gestopt.
veel plezier met het maken van deze SOL vergeet deze niet in de juiste map te zetten op onze facebookgroep.

groetjes patricia 

wat heb ik gebruikt:Geen opmerkingen:

Een reactie posten