Pagina's

donderdag 28 maart 2019

houten kistje pimpen

Hoi allemaal

Vandaan heb ik geen kaartje om aan jullie te laten zien, maar wilde ik jullie eens laten dat je van een oud houten kistje weer een heel leuk nieuw item kunt maken.Ik heb al heel lang een houten kistje in de kast staan waar ik de spaarzegels in bewaarde  en met het uitmesten van de kasten (wat weer eens overbodige luxe bleek te zijn hahaha) had ik dat kistje weer in mijn handen. Alle spaarzegels ingeplakt en ingeleverd en toen had ik een leeg kistje over.
Ook mijn waxine lichtjes bewaar ik in zo'n houten kistje maar dat valt van ellende bijna uit elkaar dus die was ook hoog nodig aan een opknapbeurt toe.
Toen heb ik maar besloten om het kistje waar ik de zegels in bewaarde maar eerst te gaan pimpen en daar de kaarsjes in te gaan bewaren zodat ik daarna het andere kistje op kan gaan knappen.


Zo zag het kistje er eerst uit.


Ik heb eerst alle sluitingen er af gehaald en het kistje van binnen en van buiten in de witte gesso gezet, dit vervolgens goed laten drogen en indien nodig een 2de laag gesso er op te zetten ondertussen dat het kiste staat te drogen heb ik de maten van het doosje opgenomen en het design papier op maat gesneden. Dit heb ik wel een halve cm kleiner gesneden zodat je nog een wit randje van het doosje blijft zien.

Ik heb design papier gebruikt  uit de paper pads "The adventure begins" en het paper pad "Once upon a time" beide paper pads komen uit deze serie


Ik heb de stukken papier royaal ingesmeerd met deco glue matt


Ik kies altijd bewust voor de matte lijm omdat ik met dit soort projecten ook altijd nog een laag lijm over het papier aanbreng als de matte lijm dan op is gedroogd dan zie je die niet meer. Gebruik je de gloss lijm dan krijgt je papier een glanslaag hou je hiervan dan moet je zeker de gloss lijm gebruiken maar ik persoonlijk vind dat niet mooi dus ik kies altijd voor de matte lijm.

Nu het hele kistje beplakt is zowel de buiten kant als de binnenkant laat je dit heel goed drogen en pas als het goed droog is ga je er nog een royale laag lijm overheen zetten en laat ook weer heel goed drogen.


Als alles goed droog is dan kun je het kistje verder aan gaan kleden, ik had nog ergens in de kast van dat leuke bedrukte jute band liggen. Volgens mij heb ik dat ooit eens bij de action gekocht maar dat weet ik niet helemaal zeker meer. Dit jute heb ik rondom het kistje geplakt met sticky tape.

Ook heb ik er een ander slotje opgezet deze had ik nog in mijn eigen shoppie liggen deze zijn ook heel leuk te gebruiken bij het maken van albums.


Op de deksel heb ik eerst nog even wat sparkle pasta aangebracht met de deco stencils van CS.
Je kunt ook je eigen sparkle pasta maken door 3D pearl paint te vermengen met allesbinder en glitters uit de craft bottles. (Zie live uitzending 21-3-2019)


En de tekst heb ik gemaakt met houten letters, deze heb ik geverfd en op een strook design papier geplakt. Achter het design papier heb ik strookjes wondgaas geplakt en deze wat gekleurd met inkt
Ook heb ik de randen van het papier beinkt met bruine inkt dan ben je gelijk de witte snijrandjes van het papier kwijt en vaak geeft het toch net iets extra's als je dat gedaan hebt.En zo kun van een simpel houten kistje toch weer iets leuks maken of misschien zelfs wel leuk om kado te geven. 
Groetjes!!


4 opmerkingen: