Pagina's

woensdag 30 januari 2019

Mini-serie; 1 stempelset, 3 kaarten...tweede kaart 'wiebelkaartje'

Hoi hoi,

Vandaag het tweede kaartje dat ik maakte met het stempelsetje met de wouddiertjes. Dit keer maakte ik een heel eenvoudige, maar superschattige 'wiebelkaart'. Mijn teamgenootje Sandra van Kleef heeft de afgelopen weken een aantal ronde kaarten gepresenteerd. Uiteraard kon ik niet achterblijven ;-)
 Ik gaf er nog een twist aan, mijn kaartje kun je 'wiebelen'. 




Geef 'm een tikje op de zijkant en hij wiebelt, of wiegt. Hieronder is mooi de eenvoudige basis van dit wiebelkaartje te zien. Een rond stuk cardstock dat je dubbel vouwt en waarop je je sierpaneeltje aanbrengt. Dit sierpaneeltje is in mijn geval een net iets kleiner stuk rond cardstock van goudkleurig spiegelkarton en daarop is een nog iets kleiner stukje rond designer papier met het houtdesign aangebracht. En klaar is mijn basis. 




Het setje rechtsboven is het setje dat ik gebuikt heb voor mijn kaarten.



Hieronder zie je de details van het sierpaneeltje. Het vosje heb ik dit keer niet gekleurd met de kleurpotloden van CS, maar met alcoholstiften. Die liggen al een tijdje stof te vangen bij mij thuis, omdat ik nu eenmaal graag met de kleurpotloden werk. Ik vind het kleuren met alcoholstiften best moeilijk, de kleurpotloden zijn wat 'vergevingsgezinder'. Maar ik ben tevreden met het resultaat. 

De spreuk 'Happy Birthday' komt uit een stempelsetje met een acrylblok en deze heb ik met goud ge-embossed op de banner, eveneens een stempel uit dat setje. De banner heb ik uitgeknipt en met 3D foampads aangebract. Het vosje heb ik overigens ook met foampads aangebracht. 




Met behulp van een cirkel-pons met gewelfde rand heb ik een stukje spiegelkarton gestanst. In het stempelsetje bevindt zich ook een grappig sierstempeltje dat ik gestempeld heb met transparante inkt en vervolgens met goud ge-embossed heb. Met een kleiner gewelfd ponsje heb ik het sierelement gestanst en simpel aangebracht op het gouden stukje spiegelkarton. Een siersteentje erop en achter het vosje aangebracht. Met een beetje fantasie is het net de zon die opkomt, of ondergaat achter het vosje ;-)

Het vosje heb ik langs zijn staartje ingeknipt en zo aangebracht, dat het lijkt of zijn staart over de banner valt. Vind het vosje aandoenlijk zo, met haarband en gekleurde staart. Het lijkt me ook leuk om er een 'meisjes-vosje' van te maken, met roze tinten en een strik op haar haarband bijvoorbeeld.




Het meest druk ben ik geweest met het strikken van mijn lint, oef! Onlangs heb ik een strikkenmaker in handen gekregen, maar zelfs met behulp van dit apparaatje blijf ik het lastig vinden ;-). Uiteindelijk heeft mijn strik een goudkleurig stukje draad gekregen en een blingetje, waarna ik 'm gauw met een glue-dot heb aangebracht aan de rechterzijde van de kaart, om de kaart in balans te houden. 

Op de foto hieronder zie je de twee stansen die ik gebruik heb voor de kaartbasis. Overigens heb ik drie cirkelstansen gebruikt, maar de kleinste ben ik vergeten op de foto te zetten (oeps). De stansen komen uit een set van stansen dat ooit te koop was bij Action. Op de detailfoto's kun je goed het gestikte detail zien die de stansen achterlaten na het snijden. Geeft net een beetje extra. 




Het kaartje is niet zo groot. Wil je een grotere kaart en heb je een vaste hand dan kun je ook heel simpel een bord pakken, deze omtrekken op een stuk cardstock en uitknippen. Neem een bordje dat net iets kleiner is, en je paneeltje is gemaakt. Ik heb een voorkeur voor huis- tuin en keukenoplossingen tijdens het knutselen, maar een cirkel blijft bij mij geen cirkel als ik 'm met een schaar bewerk. Voor mij dus stansen ;-)




Tot zover het tweede kaartje. Komende maandag deel ik het derde kaartje met jullie. Daar komt ook een patroon of tutorial bij. Ik hoop dat jullie mijn kaartje en mini-serie leuk vinden, en dat het je inspireert om meerdere kaarten met 1 stempelsetje te maken. Deel ze vooral op onze Facebook groep 'Creatief met Craft Sensations'.

Creatieve groetjes,
Sandra




 






8 opmerkingen:

  1. Wauwww wat is deze ook leuk zeg,en super wat een duidelijke uitleg die je erbij geeft!
    Ik ben nog lerende in stempelen/kleuren maar ik steek van deze posten van jullie veel op en wie weet...
    Ik kijk uit naar maandag!! Lieve freubelgroetjes, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je leuke reactie Wilma! Fijn dat onze posts je verder helpen, daar doen we het voor ;-) Tot maandag!
      groetjes
      Sandra

      Verwijderen
  2. Leuk, Sandra! Weer heel anders dan je vorige kaart met dezelfde stempels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer zo,n leuke kaart.
    Ik herken het strik probleem, hahaha
    Zo,n ding wil nooit zo op de kaart als jij het graag wil.
    Kan niet wachten op de volgende creatie.

    groetjes, Bep

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn die strikken, niet? Haha! Ach, gewoon blijven oefenen, hoewel ik niet de indruk heb dat ik het ooit echt ga leren ;-)

      groetjes,
      Sandra

      Verwijderen