woensdag 8 november 2017

Mixed Media Herfst kaartje ~Fall is not my cup of tea

Fall is not my cup of tea!
Kaartje met een simpele distress achtergrond techniek en letters met een roest lookHerfst is niet mijn tijd van het jaar.... ik ben meer een lente/zomer type, geef mij maar zon en warmte. Voor dit kaartje (gemaakt voor een challenge) moest ik wel herfst kleuren gebruiken maar het moest vooral niet somber worden.
En zo ging het ongeveer...

stap één: gebruik het plaatje als inspiratie. Check het middelste plaatje voor de challenge heeft lekker veel kleur daar hou ik wel van. Stap twee structuur, fijn kan ik meteen de nieuwe embossing mallen van Craft Sensations uitproberen. Stap drie pak en boek... check er ligt er altijd wel een in mijn scrap kamer om blz uit te scheuren. maar dán... laat je inspireren door het eerste zelfstandige naamwoord dat je leest...... Uhhhh ontbijt... in combinatie met herfst???
WAT NU..... HELLUP!!!

Even een hulplijntje uit gegooid en het eitje van Alida bracht me bij een kopje thee... Wacht eens even.... ergens onder een dikke laag stof moet ik toch nog een stempel hebben ooit gekocht op de rommelmarkt.....

Het zoeken kostte wat tijd... De quote kwam vanzelf, voor mij een waarheid als een koe. Ik zou de zomer het liefst zo lang mogelijk willen rekken... 
Maar goed als het dan toch herfst moet worden dan maar één met heldere mooie kleuren en veel zon en weinig regen (dat is helaas niet gelukt... 
 Dus dit is mijn Indian summer maar dan wel met een kopie thee erbij! 

Hoe heb ik het gemaakt...

Omdat ik mijn mixed media low budget probeer te doen maak ik vaak gebruik van 'afval' materialen. In dit geval karton van een rijst pak maar je kunt ook gewoon cardstock gebruiken. Het karton behandel je eerst met een laagje gesso of witte acryl verf. Daarna breng je acryl verf in verschillende kleuren aan met een oud bankpasje of creditkaart. Het eind resultaat vond ik toch een beetje te fel.. (zie video)


Om het geheel wat zachter te maken heb ik een embossing folder beinkt met een rood bruine inkt en het kaartje door een die cut machine gehaald. Het geeft meteen structuur en een heel mooi effect.

 Maar het geheel bleef nog wat te fel. Toen bedacht ik dat ik helemaal overnieuw zou beginnen (van deze stap het ik geen foto's maar is wel te zien in de video, zie daarvoor onder aan deze blog post.)
Over het hele kaartje heb ik bruine verf gesmeerd waar ik meteen al spijt van kreeg... 

Ik bedacht dat ik de nog natte verf met een baby doekje weg kon vegen. Dat gaf me precies het effect wat ik wilde bereiken de kleuren eronder waren veel zachter geworden. Bij komend effect was dat het ook nog eens distressed leek te zijn. Dat noem ik nou een happy mistake... 

De witte plekken heb ik nog weer wat bijgewerkt met wat verf. Op de achtergrond heb ik wat stempeltjes van Craft Sensations  gebruikt (van een jaar of 3 geleden.)
Mijn thee kop stempel (ooit eens gekocht op een rommelmarkt) heb ik op vellum gestempeld met Memento inkt


CS chipboard letters heb ik bewerkt met CS inkt blokjes in 3 verschillende kleuren. Eerst met de donkere oranje volledige gekleurd zodat er geen grijs meer te zien is en goed laten drogen met een heat gun.

Daarna met de licht oranje voorzichtig en heel zachtjes gedept. Ook nu weer goed laten drogen anders gaan de kleuren mengen en wordt het niet mooi. Als laatste met de teal blauwe kleur weer heel zacht gedept. Hierdoor krijg je een soort stippeltjes effect dat net lijkt op roest. Met een zwarte permanent marker kleur je de zij kantjes van de letters.

Omdat de thee kop op velum is gestempeld kun je hem niet opplakken zonder dat je de lijm kunt zien (tenzij je speciale lijm hebt.) daarom heb ik wat blaadjes  gestempeld (het zou kunnen dat deze ook van CS maar ze zijn al heel erg oud. ik heb ze wel ooit bij de Action gekocht.)  Ook de blaadjes heb ik met acryl verf gekleurd zodat het herfst blaadjes lijken.

Op de computer heb ik de quote geprint, gekleurd met wat kleurtjes inkt en opgeplakt.

Als je het prettig vind dan kun je hier  mijn video bekijken waarin alles nog wat duidelijker wordt.


wat heb je hier voor nodig:

 • cardstock of karton
 • acryl verf in verschillende kleuren
 • bruine en rode inkt
 • momento inkt: espresso truffle
 • momento inkt: Teal Zeal
 • Craft sensations embossing folder
 • Craft sensation stempels (van een paar jaar geleden)
 • grote thee kop stempel
 • vellum
 • Craft sensation chipboard letters
 • Craft sensations inkt blokjes in licht oranje donker oranje en teal/blauw
 • zwarte permanent marker
 • stempeltjes van 'herfst' bladeren
 • tekst geprint van de computer

4 opmerkingen: