Pagina's

vrijdag 1 maart 2019

Mixed media tags en 3D Paint

Hoi allemaal! 

Vandaag wilde ik wat anders doen. Ik wilde twee 'mixed media'-achtige tags maken met in de hoofdrol 3D Paint van Craft Sensations. Nou, ik heb het geweten hoor! Ik heb echt alles uit de kast moeten halen voordat ik ze uiteindelijk gemaakt had haha! Over 'uit je comfortzone stappen' gesproken, foei! Ik ben er zo mee bezig geweest dat ik zelfs twijfelde of ik ze wel met jullie wilde delen. Besloot het uiteindelijk toch te doen, al was het alleen maar om de veelzijdigheid van de producten van Craft Sensations te benadrukken. 

Hieronder het resultaat van 'mijn uitdaging' en ik hoop van harte dat jullie ze leuk vinden ;-)



Voor de tags gebruikte ik aquarelpapier, omdat ik met 3D paint wilde werken en deze wilde verdunnen met water. Om de tags te maken heb ik een mal gebruikt die ik in mijn voorraad heb liggen. Maar een tag-vorm kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Snijd een rechthoekig stuk cardstock of aquarelpapier, meet een hoekje af van de bovenkant van het kaartje, knip af en dat afgeknipte stukje leg je andersom op de andere kant. Je kunt dan langs dat stukje knippen. Op die manier zijn beide kanten gelijk. Nu nog een gaatje ponsen en je tag is klaar.




Op de foto's hierboven zie je dat ik een klein schilderspalet gebruik (gewoon te koop bij Action) en dat ik de verf met water verdun. Een klein beetje paint is al voldoende, met een penseel meng ik de verf met water. 

Met een penseel, een sponsje en met mijn vingers bracht ik verschillende lagen paint aan. Iedere laag heb ik laten drogen (of gedroogd met mijn heattool) waarna ik een nieuwe laag aanbracht. Eenmaal aangebracht en gedroogd blijft de paint zoals ie is. Hij reageert niet of nauwelijks meer met water, daar moet je wel even rekening mee houden. De randen van de tags heb ik donkerder aangezet dan het middelste deel van de tag. In het midden liet ik als het ware een soort 'spotlight' vrij, waar mijn figuurtjes zouden komen.



Een van de tags heeft een paars/roze achtergrond gekregen. Ik koos ervoor om het zeepaardje op deze tag aan te brengen, en kleurde het beestje met paars, roze en blauwe kleurpotloden van Craf Sensations.



Op een stukje cardstock heb ik een soort van 'zandbankje' getekend en daarna uitgeknipt. Maar heb je een randstans waarmee je sneeuwbanken kunt maken of golven, dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Mijn zandbankje schilderde ik met 3D Paint in een zandkleur en om 'm wat meer 'zandeffect' te geven heb ik er glitters overheen gesprenkeld. Een houten figuurtje in de vorm van een ster dient als zeester. Deze kreeg ook een laagje bling mee ;-)



Het zeepaardje heb ik gestempeld, gekleurd en uitgeknipt. Om dimensie aan te brengen heb ik 'm met 3D foampads op de tag gekleefd. Het onderwaterplantje, het zandbankje en het tekstje heb ik direct op de tag aangebracht. Het spreukje komt uit een wat ouder setje clearstamps. Ook gebruikte ik 'bubbels' uit een ander onderwatersetje, die ik met paarse inkt heb aangebracht en een beetje met een wit kleurpotlood heb ingekleurd. 



Wat het zeker goed doet op mixed-media projecten is om met verschillende materialen te werken. Ook voor kaarten vind ik het leuk om los van stempels en papier met iets van stof te werken. Meestal gewoon in de vorm van lint, maar een textiel-achtig materiaal doet het altijd goed op dit soort projecten. Ik had nog mooi breed, wit lint in mijn voorraad, maakte een strik, lijmde er een houten decofiguurtje in de vorm van een schelp op en bracht het geheel bovenaan de tag aan. Zo'n royale strik geeft net iets extra's. 


De andere tag heeft een 'echte' waterlook gekregen. Met verschillende blauwe en groen-achtige tinten paint heb ik een achtergrond gemaakt. 


Nadat ik tevreden was over mijn achtergrond liet ik 'm goed drogen waarna ik er met een embossingbuddy (talkpoeder) overheen ging om de tag anti-statisch te maken. De kwal en de planten heb ik met doorzichtige embossinginkt gestempeld, met wit embossingpoeder bestrooid en met mijn heattool versmolten. 


De kwal en de planten heb ik zowel met kleurpotloden als met alcoholmarkers wat meer kleur gegeven. Ook stempelde ik luchtbubbels in het wit. Met een witte gelpen heb ik 'stiksteekjes' aangebracht langs de rand van de tag. Het spreukje heb ik gestempeld, uitgeknipt en met 3D foampads aangebracht. Door het gaatje bovenin de tag heb ik een creme-kleurig stukje lint gehaald. Tenslotte heb ik een paar kleine, blauwgekleurde blingetjes aangebracht.


Ik was op zoek naar een uitdaging en heb 'm gevonden in het maken van deze kleine tags. Soms is het goed om buiten je comfortzone te stappen, en om jezelf eens creatief uit te dagen. Ook al is kost het je 'bloed, zweet en tranen' ;-).

Ik hoop dat jullie mijn tags leuk vinden, en wie weet kan ik je aanmoedigen om jezelf ook eens uit te dagen. Misschien door simpelweg je producten op een andere manier te gebruiken, of om een product te gebruiken dat je tot dusverre links had laten liggen.

Hieronder als altijd een lijst met gebruikte producten. 

Creatieve groetjes,
Sandra












24 opmerkingen:

  1. Nou Sandra,hier kun jij echt wel mee voor de dag komen hoor!!
    Wat zijn ze mooi!! Echte kunstwerkjes!
    Fijn weekend en lieve groetjes, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Wilma, ben blij dat je ze mooi vindt! Jij ook nog een goed weekend!
      groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  2. Ze zijn geweldig Sandra!
    Groetjes, Marga.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk geworden. Ik vind dit soort "probeersels" altijd heel knap.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Marja! Ben blij dat je ze leuk vindt ;-)
      groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  4. Ze zijn allebei super geworden en idd met 3D paint kunnen we echt leuke dingen doen

    Ik gebruik ze af en toe lang de randen breng ik op met sponsje is ook erg lek

    Bedank weer voor je idee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Randen mee verven is ook een goed idee! Blij dat je ze leuk vindt ;-)
      Groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  5. leuk gedaan en ze mogen gezien worden hoor. Ik ken de verf alleen nog niet alleen de paerls in deze flesjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Denk dat je het over hetzelfde goedje hebt, ik vergeet er altijd bij te zeggen dat het 3D pearl paint is ;-)
      groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  6. Ik vind je labels prachtig, goed dat je ze toch hebt laten zien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is fijn om te lezen ;-), dank je wel Angelique!!

      Groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  7. O dat ga ik ook proberen....heb zoveel kleurtjes!
    Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk!! Heel veel plezier met knutselen!
      groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  8. Ik waardeer het heel erg dat je zoveel foto's plaatst.het maakt het zo super duidelijk. Hele mooie kaartjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jij hebt echt doorzettingsvermogen!!
    Ik heb ook altijd gedoe met mix media, zó moeilijk. En zo knap als mensen dat wel kunnen!!
    Ik vind deze 2 tags echt PRACHTIG!!
    Goed dat je door hebt gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooo! Wat een lieve reactie haha! Ja, dat heb ik dus ook, vind mixed media prachtig, maar doe het maar eens ;-)
      Dank je wel!
      groetjes,
      Sandra

      Verwijderen